Apple Music "En İyi" listelerini küresel olarak yayına aldı

Apple Music yeni çalma listelerine En İyi 100 şarkı konseptini ekledi.
Apple Music

Apple Music yeni çalma listelerine En İyi 100 şarkı konseptini ekledi. Bu yeni listeler, Apple Music'te küresel olarak yayınlanacak. Dolayısıyla Apple Music'in kullanıldığı tüm ülkelerede bu yeni listeleri görmek mümkün.

Üstelik bu yeni konsept, çalma listesi formatında olduğu için kullanıcılar, En İyi 100 Şarkı ve benzeri listeleri kendi ülkelerine ya da kendi çalma listelerine kolayca  ekleyebiliyor. Listeye ekleme özelliğiyle birlikte En İyi 100 şarkı listeleri çevrimdışı olarak dinlenebilir hale geliyor.

Bu yeni formatın yayınlanmasıyla, Top 100 Global de dahil olmak üzere 116 yeni liste Apple Music'te yerini alıyor. Bir çok ülkeden tüm En İyi 100 Çalma Listelerine ulaşabilse de listelerin kullanılabilirliği değişkenlik gösterebiliyor. Bu arada En İyi Çalma Listelerinin her gün saat 12.00'de güncelleneceğini belirtelim. Apple Music'teki dinlenmeleri temel alacak olan bu güncelleme sayesinde listeler her daim dinleyici gündemine uyum sağlayacak.

Son olarak bu yeni liste formatının Apple Music uygulamasında sabit bir sekme olarak yer almayacağını ekleyelim. Dinamik çalma listeleri olarak piyasaya sürülecek olan bu yeni format, var olan En İyi 200 Şarkı gibi listeleri de yerinden etmeyecek.

Aslına bakarsanız Apple Music'in bu yeni listeleri piyasaya sürmesinin asıl nedeni, dinlenme rakamlarının giderek artan önemi. Sanatçıların ve menajerlerin dikkate aldığı En İyi Müzik Listeleri, müzik şirketleri ve yetenek avcıları için yeni yetenek arayışında bir referans olarak kullanılıyor.

Müzik endüstrisinin de bir süredir abonelik esasına dayanan müzik yayıncılarına güvendiğini ve adapte olduğunu düşündüğümüzde platformların listeler üzerinden yeni bir strateji benimsemesi oldukça doğal. Hatta Apple Music'in Kuzey Amerika'daki üstünlüğü, dinlenme rakamlarının ne kadar önemli olduğunun bir kanıtı. Zira dünya çapında 50 milyon ücretli aboneye sahip olan Apple Music, Kuzey Amerika pazarında Spotify'ı sollamış durumda.

Şirketin CEO'su Tim Cook, Temmuz ayında yaptığı bir açıklamada son çeyrek boyunca Kuzey Amerika'da liderlik konuma yükseldiklerini ve Japonya'da lider konumda bulunduklarını belirterek, bazı pazarlarda uzun süredir faaliyet gösterdiklerinin altını çizmişti.

Yine de 83 Milyon ücretli kullanıcıya sahip olan Spotify, dünya sahnesinde liderliğini koruyor. Spotify'ın Haftalık Keşif, Yeni Müzik Radarı, Sana Özel Daily Mix'ler,  Senin İçin Yazı Geriye Sardık ve Zaman Kapsülü listeleriyle bu alanda kişiselleştirmeye odaklığını söyleyebiliriz. Apple Music ise kullanıcılarına Favorilerin, Yeni Müzik Mix, Chill Mix ve geçen ay yayına aldığı Friends Mix gibi listeler sunuyor. Görünen o ki; kullanıcıların daha fazla müzik dinlemesi için süregelen bu liste rekabeti, müzik platformlarını şekillendirirken müzik piyasasına da etki etmeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.