Apple Music'in yeni çalma listesi, arkadaşlarınızın dinlediklerinden oluşuyor

Apple Music'in yeni çalma listesi, arkadaşlarınızın dinlediklerinden oluşuyor

Spotify'ın her hafta başında yayınladığı kişisel "Haftalık Keşif" listeleri, hiç şüphesiz birçok kullanıcının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Şimdi de Apple Music, Spotify'ın bu özelliğine benzeyen, birkaç noktada ise ondan ayrışan yeni bir çalma listesi ile karşımıza çıktı; Friends Mix.

Apple Music, kullanıcıların arkadaşlarının son zamanlarda dinlediği 25 şarkıdan oluşan ve "Friends Mix" olarak adlandırılan yeni Apple Music özelliğini aktif etti. Fakat bu özelliğin her kullanıcı için şu an aktif olmadığını en baştan belirtelim. Apple'ın yeni özelliği de tıpkı Spotify'da olduğu gibi her pazartesi günü yayında olacak. Favorites Mix, Chill Mix ve New Music Mix listelerine katılan yeni Friends Mix ile kullanıcılar arkadaşlarından birebir müzik önerisi almadan, onların sevdikleri şarkıları dinlemiş olacaklar.

iOS 11 ile Apple, Apple Music'teki sosyal tekliflerini önemli ölçüde basitleştirdi. Güncellemeyle birlikte kullanıcılar, Spotify'da olduğu gibi arkadaşlarını takip edebilmeye başladı. Dinleme geçmişi otomatik olarak paylaşıldığı için de Apple Music kullanıcıları, "Friends Are Listening To" bölümünde arkadaşlarından gelen önerileri görebilecekler. Ayrıca isteyen kullanıcı, merak ettiği bir arkadaşının profiline baktığında onun tüm dinleme geçmişini görebiliyor.

Böylelikle Apple Music, kişilere özel olarak yayınladığı çalma listesi sayısını da dört güne çıkarmış oluyor. Friends Mix pazartesi, Favorites Mix salı, New Music Mix cuma günü, Chill Mix ise pazar günleri yayınlanıyor. Apple Music'in diğer üç günde neler yapacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.