Facebook, iş ilanları vermenize olanak sağlayan Jobs özelliğini kullanıma sunuyor

Facebook, iş ilanları vermenize olanak sağlayan Jobs özelliğini kullanıma sunuyor

Facebook, işverenlerin kendi sayfaları aracılığıyla iş ilanları vermelerine olanak sağlayacak. İş arayanların uygulama içerisinden verilen iş ilanlarına başvuru yapabildiği yeni özellikle Facebook, başvuruları mesajlaşma platformu Messenger üzerinden işverenlere iletecek. Bu uygulama sayesinde uzun zamandır iş ilanları konusunda çokça yol kat eden Linkedin için tehdit oluşturacak olan Facebook, işveren ve iş arayanları Messenger arayıcılığıyla buluşturmak istiyor.

Facebook sayfasına sahip bir firmaysanız iş ilanları vermenin ücretsiz olduğunu ve herhangi bir limitle sınırlandırılmadığını da belirtelim. Ayrıca iş ilanlarının haber akışında da karşınıza çıkabileceğini ekleyelim. Facebook'un reklam ve iş platformlarının başkan yardımcısı konumunda olan Andrew Bosworth, hali hazırda iş ilanlarının Facebook içerisinde yer almaya başladığını da belirtti.

Şimdilik iş aradığınızda aklınıza gelen ilk platform Facebook olmasa da, sosyal medya devinin büyüklüğü ve kullanıcı sayısı düşünüldüğünde yakın gelecekte iş ilanları konusunda Linkedin'i ve benzer platformları geride bırakması sürpriz olmayacaktır.

İş ilanları konusunda Linkedin ve Facebook'u ayıran en önemli nokta ise işverenlerin Linkedin üzerinden orta ve üst düzey yeteneklere sahip kalifiye çalışanlar araması. Kısacası Linkedin iş ilanı vermek için daha profesyonel bir platform olsa da, toplumun sadece küçük bir kesimi için kullanışlı.

Facebook için hedeflenen ise hem küçük, hem de büyük firmaların aklınıza gelebilecek herhangi bir iş için yeni uygulama sayesinde iş ilanları verebilmesi. Çarşamba günü itibariyle kullanıcılara sunulan özellik şimdilik sadece Amerika ve Kanada için kullanımda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.