Kripto para piyasası ETF işlemlerinin ertelenmesi ile son 2 haftada 80 milyar dolar düştü

Kripto para piyasası ETF işlemlerinin ertelenmesi ile son 2 haftada 80 milyar dolar düştü

Kripto para borsası SEC'in son açıklamasıyla ciddi bir düşüş yaşadı. SEC'in ETF kararını Ağustos ayında açıklaması bekleniyordu fakat geçtiğimiz gün yapılan açıklamada ETF işlemlerinin başlamasının onaylanıp onaylanmayacağının belli olacağı toplantının Eylül ayına ertelendiği belirtilince piyasanın tepkisi satış yönünde oldu.

Açıklamadan hemen sonra düşmeye başlayan bitcoin yaklaşık 900 dolar değer kaybetti ve 6200 dolar dolaylarına düştü. bitcoinin bu düşüşü tabi ki altcoinleri çok daha büyük oranda etkiledi ve bazı altcoinler bitcoin karşısında yüzde 40'dan fazla değer kaybettiler. Toplam piyasa değeri ise 300 milyar dolar civarına yükselmişken oldukça hızlı bir şekilde 220 milyar dolar civarına geriledi. 

Denetlenebilir ETF işlemlerinin başlama ihtimali birçok yatırımcıyı kripto para piyasasına çekebilecek kadar önemli olduğu için yatırımcılar pozisyon almış ve açıklamanın olumlu olacağına inanmışlardı. Bu nedenle 5.750 dolar gibi bir değerden tekrar 8.500 dolara ulaşan Bitcoin açıklamanın her ertelenmesi duyurusuyla güç kaybetti ve yatırımcıların bir bölümü satışı tercih etti.

Görünüşe göre New York Borsası'nın denetlenebilir kripto para alım-satımı için platform yapacağı haberi ve hatta Starbucks ve Micrososft'un da bu süreçte yer alacağı haberi ETF kadar etkili olmamış.

Analistler kripto para piyasaları için ayı sezonunun devam ettiğini düşünüyorlar. Önümüzdeki günlerde gelecek olası iyi haberler ve Eylül ayında yapılacak duyurunun olumlu yönde olması boğa sezonu için bir tetikleyici olabileceği gibi olumsuz yönde bir karar çıkması piyasayı çok daha farklı bir boyuta taşıyabilir.

Bu konuda görüşlerinizi yorum olarak paylaşmayı ihmal etmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.