Karavan markasının yeni neslin beklentilerini anlayarak yaşadığı dijital dönüşüm

Karavan markasının yeni neslin beklentilerini anlayarak yaşadığı dijital dönüşüm

70'lerin çiçek çocuklarından bu yana karavanlar ya da minibüsler yine altın dönemini yaşıyorlar. Milenyum kuşağının 'hayatımızı çalışarak boşa harcıyoruz' düşüncesi ve sosyal ağlara yüklenen binlerce ilham verici seyahat fotoğrafları ve videolar hayata seyahat ile anlam katmaya çalışan bir nesle cesaret verdi.

Video paylaşım sitesi YouTube'da 116 binden fazla üyesi olan Nate Murhp'in bir Van'i nasıl bir yaşam alanına dönüştürdüğüne yönelik videosu yaklaşık 9 milyon gösterim aldı.

Platform, konuya yönelik videolar ile ise dolup taşarken, her geçen gün aralarına yenileri ekleniyor. Bir ev satın almak istemeyen Milenyum kuşağı, hayatlarının bir dönemlerini pekala bir minibüs ya da karavanda sürdürmeye oldukça hevesliler.

Bu trendi bir fırsat olarak gören ABD'li karavan (RV) üreticisi Airstream ise ikonik araçlarına teknolojik yenilikler ekleyerek milenyumların kalbini kazanmaya çalışıyor. Gümüş rengi, yuvarlak hatları ile ilk günden beri tasarımını koruyan RV'ler 78 yıldır premium segmentte kullanıcısı ile buluşuyor. Farklılaştırma stratejisi ile rakiplerinden ayrılan Airstream'in tasarımındaki farklılık ve kalite fiyatlarına da yansırken, marka müşterilerine yönelik bir standart belirliyor.

Hızlı tüketime yönelik bir ürünün yıllık pazarlama bütçesi elde eden gelirin yüzde 15-17'lerini bulabiliyor. Ancak bu bütçenin bir karavan markası için geçerli olabileceğini söylemek imkansız olur. Gelirinin sadece yüzde 1-2'sini pazarlama bütçesine ayıran Airstream'in en başarılı konumlandırma modeli ile iş ortaklığı ve PR çalışmaları. Özellikle ürün yerleştirme gibi çalışmalar da ürün satışlarına etkisi büyük. Öte yandan marka Mercedes-Benz ile yaptığı iş ortaklığı ile hedef kitlesini geliştiriyor.

Konu teknolojik bir yenilik olduğunda reklam çalışmalarında genç neslin, kendisinden bir önceki nesle ürünün faydasını göstermeye çalıştığı içeriklere aşinayız. Ancak Airstream, baby-boomer kuşağına ait bir babanın oğluna aracın özelliklerini gösteren bir video ile karşımızda. ABD'de baby-boomer ve önceki kuşaklar arasında marka bilinirliği yüksek bir ürün daha güzel tanıtılamazdı kanımca. Cep telefonuna çoktan indirdiği bir uygulama ile baba, karavanının ışıklarını, havalandırmasını kontrol ediyor, sinema moduna geçiş yapıyor.

Bağlanabilirlik ile daha iyi bir müşteri deneyimi

Airstream'in dış tasarımı ne kadar klasik ise içi de bir o kadar modern. İş modelinde özellikle 'bağlanabilirlik' ve 'önce mobil ' özellikleri dikkat çekiyor. Tüketicisine  en iyi deneyimi yaşatmaya çalışan Airstream, teknolojiye odaklanmış gibi görünse de müşteri odaklı bir yaklaşım ile karşımızda. Zira konu tüketicinin istediği olduğunda kullanıcılar 'bana daha hızlı yardım et', 'beni daha iyi tanı ve 'her yerde işimi kolaylaştır'ı  talep ediyorlar.  Akıllı telefon uygulaması ile tüm bu talepleri karşılayabilen Airstream, hiç olmadığı kadar sabırsız ve talepkar olan bugünün tüketicilerine en iyi deneyimi yaşatmaya çalışıyor.

'Airstream Smart Control Technology', markanın yeni stratejisinin büyük bir parçası. 2014'te yeni bir web sitesi ile daha interaktif bir iletişim modeli ile tutundurma çalışmalarını yenileyen marka, gelir düzeyi yüksek, şehirli milenyumların artık daha fazla dikkatini çekecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.