Create@Alibaba Cloud Start-Up yarışmasını Fazla Gıda kazandı

Cloud Start-Up Yarışması’nın Orta Doğu ve Afrika bölge ayağı bugün ilk defa İstanbul’da gerçekleşti. Düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin girişim ekosisteminin önemli isimleri de katıldı.
Create@Alibaba Cloud Start-Up yarışmasını Fazla Gıda kazandı

Alibaba Cloud tarafından 12 ülkede düzenlenen uluslararası start-up yarışması Create@Alibaba Cloud Start-Up Yarışması’nın Orta Doğu ve Afrika bölge ayağı bugün ilk defa İstanbul'da gerçekleşti. Alibaba Cloud'un Türkiye'deki iş ortağı olan TRADEFIVE ile birlikte düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin girişim ekosisteminin önemli isimleri de katıldı.

Create@Alibaba Cloud Start-Up yarışmasının jüri üyeleri arasında Arzuhan Doğan Yalçındağ, Suzan Sabancı Dinçer, Murat Özyeğin, Arda Ermut, Serra Akçaoğlu ve Cansen Başaran Symes yer alıyor. Create@Alibaba Cloud Start-Up yarışmasını birinci olarak tamamlayan Fazla Gıda, 50 bin dolarlık ödülün ve Çin'e gitme hakkının sahibi oldu.

Fazla Gıda haricinde Kimola, Park Palet, TIRPORT ve Piri girişimlerinin de Çin'e giderek ülkemizi finallerde temsil edeceğini de ekleyelim. Eylül ayında Çin’in Nanjing şehrinde düzenlenecek yarışmanın ikinci etabına katılmaya hak kazanan girişimler 10 bin dolarlık ödülün sahibi de oldular.

Yarışmaya katılan girişimler

Alya: Ev ve okul kullanımına özel üretilmiş, çocuklar için güvenli, düşük enerji tüketen üç boyutlu yazıcı.

Catch: Workup girişimcilik programının üçüncü dönemine seçilen 12 girişim arasında da yer alan Catch, horeka düzeyinde profesyonel iş bulmayı sağlayan video CV platformu.

Clotie: Geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere tanıttığımız Clotie, alışverişe zaman bulamayanlar için kişisel kombin hazırlayan bir platform

TeflyLife: Ebeveynler özellikle de anneleri için geliştirilen bir uygulama olan TeflyLife, özellikle çocuk ve bebek bakımına odaklanıyor.

Kimola: Yapay zeka ile tüketicilerin yaşam stillerini analiz eden Kimola, markaların daha etkili stratejiler geliştirmelerini sağlayan bir Tüketici İçgörü ürünü.

Leafinbox: Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında sizlere tanıttığımız Leafinbox, e-imza destekli ve bulut tabanlı belge yönetimi platformu olarak hizmet veriyor.

OktoPeople: Ödemeden e-ticarete kadar farklı sektörlerdeki markalar ile çalışan OktoPeople, markaların dijital dönüşümlerine katkı sağlıyor.

Fazla Gıda: Geçtiğimiz ay 3. yatırım turunu 2,2 milyon TL ile tamamlayan Fazla Gıda, satılamayan gıdaların çöpe atılması yerine finansal kaybı azaltırken aynı zamanda çevresel ve sosyal açıdan sorumlu şekilde değerlendirilmesine yardım eden bir girişim.

Pabbler: Kullanıcılarına dünyayı keşfederken para kazanma imkanı sunan Pabbler sayesinde yurt dışından gelirken getireceğiniz ürünler üzerinden para kazanabilirsiniz.

Park Palet: Depo pazar yeri olarak hizmet veren Park Palet, ihtiyacınız kadar depolama alanını, istediğiniz yerde, istediğiniz süre için bulabiliyor.

Parxlab: Açık ve kapalı otoparklarda araç yönlendirme ve otopark yönetimi yaparak müşteri memnuniyetini ve genel verimi artırmayı hedefleyen Parxlab, en yakın park noktasını hızlıca bulmanızı sağlıyor.

Piri: Haziran ayında 2 milyon TL yatırım alan Piri, şehrin hikayelerini gezginlerden dinleyerek şehri gezmenizi sağlayan sesli bir gezi uygulaması olarak hizmet veriyor.

StokArti: Özellikle inşaat sektörüne odaklanan bir girişim olan StokArti, firmaların ticari ihtiyaçlarına cevap veren bir e-ticaret platformu.

TIRPORT: Lojistik Sektörünü dijitalleştirmeyi hedefleyen TIRPORT, lojistik firmalarına, yük sahibi fabrika ve şirketlere, mevcut lojistik operasyonlarını etkili bir şekilde yönetebilme imkanı tanıyor.

Userguiding: Web uygulamaları için kod yazmadan interaktif ürün turları ve yardım sayfaları hazırlamaya olanak tanıyan platform.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.