Sesli yürüyüş turu uygulaması yerli girişim Piri, 2 milyon TL yatırım aldı

Sesli yürüyüş turu uygulaması yerli girişim Piri, 2 milyon TL yatırım aldı

Şehrin hikayelerini gezginlerden dinleyerek şehri gezmenizi sağlayan sesli yürüyüş turu uygulaması olan Piri, aldığı yeni yatırımlarla ve İş Bankası ve Turkcell ile gerçekleştirdiği stratejik ortaklıklarla büyümeye devam ediyor.

Piri ekibinin bizlerle paylaştığı bilgilere göre girişimin ilk yatırımının finansal ve hukuksal süreçleri geçtiğimiz hafta itibarıyla tamamlandı. Piri, aralarında Faruk Eczacıbaşı, Ozan Şener, Erden Timur gibi isimlerin de yer aldığı 6 kişilik melek yatırımcıdan 2 milyon TL'lik yatırım aldı. Bu yatırımla birlikte günden güne büyümeye ve rotasını genişletmeye devam eden girişim, Avrupa’da en çok seyahat edilen 10 şehrinde, lokal rehberlerle İngilizce turlar üretiyor. Şu an Londra, Floransa, Berlin, Venedik, Milano turlarıyla birlikte toplamda 52 tura ulaştı.

Geçtiğimiz sene sizlerle paylaştığımız haberde, Piri'nin kullanıcı sayısının 80 bin olduğundan bahsetmiştik. Piri bir yıl içerisinde bu sayıyı, iki katın üzerinde büyüterek 200 binin üzerine çıkarmayı başardı. 200 bin indirilen Piri'de kullanılan tur sayısının ise 60 bin olduğunu belirtelim. Üstelik bir tur deneyimleyen bu kullanıcıların yüzde 40’ı ise ikinci, üçüncü ve daha fazla kez olmak üzere tekrarlı satın alım yapmaya devam ediyor.

Yaptığı ortaklıklar ile Türkiye'de doğru kitleye ulaşmayı başaran Piri, bu aydan itibaren yabancı kullanıcılara ulaşmak için pazarlama çalışmalarını başlatıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.