Yurt dışına açılan Piri, 80 bin kullanıcıyı geçti

Yurt dışına açılan Piri, 80 bin kullanıcıyı geçti

Piri, geçtiğimiz yıl sonunda lansmanını yaptığı mobil sesli tur uygulamasını büyütmeye devam ediyor. İstanbul'u, gezginlerinden dinleyerek keşfettiğiniz uygulamasına, Kars'tan Kapadokya'ya Türkiye'nin farklı bölgelerini ekleyen Piri, kısa bir süre önce yurt dışı açılımını yaptı.

Piri ekibinin bizimle paylaştığı bilgilere göre uygulamanın bugün 80 bin kullanıcısı var; bunlar arasında uygulamaya günde en az bir kez giriş yapanların sayısı ise binden fazla. Uygulamanın artan popülerliğinde, Piri'nin özgün içeriğinin zenginleştirilmeye devam etmesi en önemli etken. Zira İstanbul ve Edirne'de beş turla başlayan Piri'de bugün Kars, Kapadokya, Edirne Merkez, Edirne Meriç, Konya, Cihangir, Galata, Tarihi Yarımada, Karaköy ve Üsküdar gibi rotalar bulunuyor.

Tur rehberlerini herkes için daha erişilebilir hale getiren Piri, şehirde kendi başınıza yapabileceğiniz yürüyüşleri tarihi bir geziye çeviriyor. Türkiye’nin en çok seyahat eden rehberlerinden Saffet Emre Tonguç ve Türkolog Ali Canip Olgunlu’nun hikayelerini paylaştığı uygulamanın, seslendirilme aşamasında Türkiye’nin en iyi ses prodüktörlerinden Erkan Altınok ile çalışılmış. Paylaşılan hikayeleri her tura özel müzik ve ses efektlerini harmanlayarak zenginleştiren uygulama, gezginleri keyifli bir tura çıkarıyor.

İlk etapta yalnızca Türkçe dil sürümüyle yayınlanan Piri, birkaç ay önce İngilizce dil desteğini devreye aldı. İlk günden küresel hedefli bir uygulama olarak işe başlayan Piri, bu planın ilk adımını Londra ve Amsterdam'da attı. Bu şehirler için özel sesli turlar kurgulayan Piri'nin rotasında Roma ve Paris var.

Konum tabanlı Piri, tur sırasında sizi takip ediyor ve size tur haritası üzerinden sesli yönlendirmeler yapıyor. Molalar için size mekanlar öneren uygulama, doğrudan ayak trafiğini yönetmesiyle fiziksel mekanlarla anlaşmalar yaparak da gelir sağlayabilir. Uygulama bugün turların satışıyla gelir yaratıyor.

Piri'nin yapımcısı Poi Labs Webrazzi Online Demo Day'de canlı yayın konuğumuz olmuştu, programı dilerseniz buradan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.