İstanbul'u özel sesli turlarla gezdiren Piri uygulaması, yeni şehirler ekleyerek Avrupa'ya ulaşacak

İstanbul'u özel sesli turlarla gezdiren Piri uygulaması, yeni şehirler ekleyerek Avrupa'ya ulaşacak

Piri, son dönemin en iddialı seyahat uygulamalarından biri. Şehrin hikayelerini gezginlerden dinleyerek şehri gezmenizi sağlayan sesli yürüyüş turu uygulaması, lansmanın ilk haftasında 10 bin indirilme sayısına ulaştı. Turlarıyla kullanıcılarının şimdilik İstanbul'u yeniden keşfetmelerini sağlayan uygulama, yakın zamanda Konya ve diğer Anadolu şehirlerini ekleyecek. Piri'nin yeni yıl sürprizi ise Avrupa turları olacak.

Piri, Young Guru Academy (YGA) mezunlarının kurduğu Poi Labs girişiminin bir ürünü. Bir senede geliştirilen Piri'nin proje lideri Çağlar İşçioğlu da deneyimli bir gezgin. Çokuluslu bir teknoloji şirketinde çalışırken ani bir kararla istifa edip dünya turuna çıkan Çağlar, iki sene boyunca Çin’den Peru’ya 26 ülke gezmiş. Türkiye'ye döndükten sonra, bu deneyiminden öğrendiklerini Poi Labs ekibiyle birlikte Piri'ye aktarmış.

Poi Labs'in beacon network'ü 50’den fazla şehirde, 15 bine yakın noktadan sinyal alıyor

Poi Labs, aşina olmayanlar için, konum bazlı teknolojiler ile ilgili iddialı uygulamalar geliştiriyor. Girişimin piyasaya sunduğu ilk ürün görme engelliler için kapalı alan navigasyon sağlayan ve  bugüne kadar içinde 14 AVM'nin olduğu 1 milyon metrekare alanı, engelsizleştiren Hayal Ortağım- Yol Arkadaşım AVM. Kendi beacon network'üne sahip olan Poi'nin beacon'ları 50’den fazla şehirde, 15 bine yakın noktadan sinyal alıyor. Bu sayede perakendecilerle yakın çalışan Poi Labs'ın müşterileri arasında, Boyner'in mobil alışveriş asistanı HOPİ yer alıyor. Poi Labs, HOPİ müşterilerinin alışveriş tercihlerini ve davranışlarını analiz ederek; daha iyi tanıdığı müşterilerine lokasyon bazlı promosyonlar sunuyor. Poi Labs, perakende alanında sunduğu bu çözümle 2015 World Retail Awards’da finalist olarak Türkiye’yi temsil etmişti. Bu başarılar Poi Labs'e 2015’te 10 milyon TL değerleme ile 500 bin TL'lik melek yatırım getirdi.

piri-app

Geçtiğimiz Kasım'da lansmanı yapılan Piri uygulaması, Poi Labs'in konum tabanlı teknolojiler alanındaki bilgi birikimini kullanıyor. iOS ve Android için yayınlanan uygulama, farklı iş ortaklarının gezginler için değer yaratabileceği bir platform olarak tasarlanmış. İstanbul ve Anadolu turları İş Bankası desteği ile üretilmiş.

Ayak trafiğini yönetmek

Kullanıcıların Piri mobil uygulamasıyla bugün beş farklı şehir turu yapmaları mümkün. Bunların dördü İstanbul'da düzenlenen, Harmanlayan Liman Karaköy, Sanata Çıkan Sokaklar Cihangir-Çukurcuma, Grande Rue de Pera Galata-Beyoğlu, Batı’nın Kayzeri, Doğu’nun Sultanı Tarihi Yarımada. Piri'nin İstanbul dışındaki tek turu, Mimar Sinan’ın izinde Edirne. Ücretli olarak sunulan turların her biri 18.99 TL'den ücretlendiriliyor ve uygulama bu sayede şehir turlarını çok daha erişilebilir hale getiriyor. Zira Piri, herhangi bir online ya da offline turdan kaliteli içeriğiyle ayrışıyor. Türkiye’nin en çok seyahat eden rehberlerinden Saffet Emre Tonguç ve Türkolog Ali Canip Olgunlu'nun hikayelerini paylaştığı uygulamanın, seslendirilme aşamasında Türkiye’nin en iyi ses prodüktörlerinden Erkan Altınok ile çalışılmış. Paylaşılan hikayeleri her tura özel müzik ve ses efektlerini harmanlayarak zenginleştiren uygulama, gezginleri keyifli bir tura çıkarıyor.

Konum tabanlı Piri, tur sırasında sizi takip ediyor ve size tur haritası üzerinden sesli yönlendirmeler yapıyor. Molalar için size mekanlar öneren uygulama, doğrudan ayak trafiğini yönetmesiyle fiziksel mekanlarla anlaşmalar yaparak da gelir sağlayabilir.

Şehir turları, her seferinde tekrarlanan senaryoları sayesinde hızla otomatize edilebilecek alanlardan biri. Piri, gerek daha erişilebilir hale getirmesi gerek tur şirketlerine olan bağımlılığı ortadan kaldırmasıyla şehir turlarını hiç olmadığı kadar geniş bir kitleye ulaştırabilir. Bununla birlikte platform sağlayıcı olarak konumlanması ilk günden gelir yaratan bir uygulama olmasını sağlıyor. Piri uygulamasına hızlıca Türkiye çapında popüler turları ekleyebilirse, Türkiye'de şehir turlarını yapı bozumuna uğratabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.