Snapchat'in ses tanıma özelliğine sahip yeni lensleri

Snapchat'in ses tanıma özelliğine sahip yeni lensleri

Son aylarda görsel arama özelliğiyle gündeme gelen Snapchat dün sesli komutlara duyarlı yeni lenslerini yayına alacağını duyurdu. Lensler  kullanıcıların“hi,” “love,” “yes,” “no,” ve “wow,” gibi İngilizce kelimeleri telaffuz etmesiyle aktifleşiyor.

Bu yeni özellik ile birlikte kullanıcılar eskiden olduğu gibi lensleri tetiklemek için kaşlarını kaldırmak ya da ağızlarını açmak zorunda kalmıyor. Örneğin "Hi" ifadesinin söylenmesiyle birlikte ekranı geveze kuşlar kaplarken, "yes" kelimesiyle ekranda hızlıca zoom yapılıyor. "Love" kelimesine jazz müzik ve kalpler eşlik ederken, "wow" dediğinizde ekranı bu kelime kaplıyor.

Aslına bakarsanız Snapchat lenslerinde her zaman ses unsuruna da yer vermişti. Ancak bu yeni özellik sesleri ilk defa tetikleyici olarak konumlandırıyor. Bu noktada Snapchat'in ses tanıma teknolojisinde önemli bir adım atıldığını da vurgulayalım.

Şirket, gelecek haftadan itibariyle kullanıcıların bu yeni lenslerinin beşini ya da altısını görebileceğini ifade etti. Özelliğin  Ağustos'ta kullanıcılar yavaş yavaş açılmaya başladığını da belirtelim. Bu yeni lenslerin diğer lenslerin olduğu kısımda konumlanacağını da söylemekte fayda var.

Şimdiye kadar konu lensler olduğunda çıtayı sürekli yükseltmeye gayret eden Snapchat, aslında başından beri kendini diğer uygulamardan farklı kılmayı başardı. Daha önce World Lenses, 3D Bitmoji ve AR oyunlara imza atan şirket, tüm klonlanma problemlerine rağmen farkını ortaya koymaya devam ediyor.

Bu arada bu yeni özelliğin Panda Video Uygulamasındaki AR çıkartmaları tetikleyen ses teknolojisine benzerliğine dikkat çekelim. Genç kitlenin göz bebeği olan Snapchat'in, bu özellik sayesinde markalara yeni ve farklı bir reklam modeli sunması da söz konusu olabilir. Böylece uzun süredir Facebook tekelindeki uygulamalarla rekabet etmekte zorlanan Snapchat, Facebook'un gün geçtikçe azalan büyümesini fırsat bilerek kendine bu pazarda biraz daha yer açabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.