Boeing, Kendall Square'de uçan araç konsepti için AR-GE merkezi açıyor

Boeing, Kendall Square'de uçan araç konsepti için AR-GE merkezi açıyor

Geleceğin uçak otomobil konsept çalışmalarına rakibi Airbus'tan geri kalmak istemeyen Boeing, ABD'nin Boston eyaletinde otonom uçan araç konsepti için yeni bir AR-GE merkezi açmayı planladığını duyurdu.

ABD'li şirket, merkezde hava araçlarının yeni tasarımı, geliştirilmesi ve otonomlaştırılması üzerine yoğunlaşacak. Teknoliji şirketleri ve rakipleri kadar hızlı davranmayan Boeing'in buna rağmen daha somut adımlar attığını söylemek yanlış olmaz. Zira geçtiğimiz yıl satın aldığı Aurora Flight Sciences'ın çalışanları da yeni AR-GE merkezinde yerini alacak.

Bu arada çalışmalara birlikte 100 yıldır ortak işler başardığı MIT'in mühendisleri de eşlik edecek. Anlaşma uyarınca Boeing, MIT'nin merkezi olan Kendall Square'de 17 katlı yeni bir binanın 100.000 metrekarelik araştırma ve laboratuvar alanını kiralayacak.

Yeni anlaşma Boeing ve MIT arasında uzaysal yeniliğini ilerletmek için yeni bir kilometre taşı oluyor. Yeni merkeze yapılan yatırım, Boeing NeXt'in yeni oluşumunu izliyor. Bu yeni organizasyon, , seyahat ve ulaşımın geleceğini şekillendirmek için şirket çapında araştırmacıları ve projeleri bir araya getirecek. Merkezdeki çalışanlar, Boeing NeXt programlarını desteklemek için yeni teknolojilerin geliştirilmesine yardımcı olacak.

150'den fazla ülkede havayolu şirketlerini destekleyen Boeing'in, ürün ve hizmetleri arasında  ticari ve askeri uçaklar, uydular, silahlar, elektronik ve savunma sistemleri, fırlatma sistemleri, gelişmiş bilgi ve iletişim sistemleri yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.