Snapchat 3D World Lenses özelliğine reklam almaya başladı

Snapchat 3D World Lenses özelliğine reklam almaya başladı

Geçtiğimiz günlerde altıncı yılını kutlayan Snapchat'in 3D Bitmoji ve Gökyüzü Lensleri gibi özelliklerine yaptığı geliştirmelerden bahsetmiştik. Her ne kadar Facebook Snapchat'in bir çok özelliğini kopyalasa da Snapchat geliştirdiği her yeni özellikle özgünlüğünü korumanın bir yolunu buluyor. Üstelik gelir kaynağına en çok ihtiyacı olan bu günlerde yeni özellikleri üzerinden gelir elde etmeyi de başarıyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de 3D World Lenses. Markalara açılan 3D World Lenses, artık sponsorlu içeriklere ev sahipliği yapacak.

Pazarlama kampanyalarına 3D World Lenses'ı ekleyen ilk iki isim ise Warner Bros ve Bud Light. 3D World Lenses'ta sponsorlu içerik oluşturmak, aslında Snapchat kamerasına kendi 3D yaratımlarınızı eklemek anlamına geliyor. Warner Bros kullanıcılara Blade Runner 2049 filminden "Spinner" arabasını sunarken, Bud Light ise gösterilmeye devam eden TV reklamı kampanyalarının devamı niteliğinde bira dağıtımcısı bir adam ile karşımıza çıkıyor.

   

Snapchat aslında bu yeni reklam modeliyle markaların kullanıcılarla daha farklı ve yaratıcı bir şekilde etkileşimde bulunmasının yolunu açıyor. Bu reklam modeli sayesinde adeta markalar genç kitleye ayak uyduruyor. Ne de olsa kullanıcılar bu arttırılmış gerçeklik karakteriyle vakit geçirmeyi, onlarla birlikte farklı senaryolar yaratmayı seviyor.

Snap ayrıca bu modelin tıpkı Ikea'nın ARKit ile yaptığı gibi bir ürün tanıtımı ve denemesi için de kullanabileceğini ifade ediyor. Üstelik markalar 3D World Lenses reklamlarını doğrudan Snap üzerinden alabiliyor. Markalar ulusal bir kampanya oluşturmanın yanı sıra yaş, ilgi alanı ve cinsiyet gibi demografik özellikleri de hedefleyebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.