Google Chrome'a sanal gerçeklik özelliği geliyor

Google Chrome'a sanal gerçeklik özelliği geliyor

Google'ın Sanal Gerçeklik (VR) gözlüğü Daydream'i tanıtmasının üzerinden neredeyse 2 yıl geçti. Bu ürün ile aynı etkinlikte tanıtılan Google Home'un satışları, deyim yerindeyse 'alıp başını giderken' şirketten, Daydream ile ilgili çalışmaları adına pek bir ses çıkmadı.

Bu uzun sessizliğini bozan Google,  Chrome'un yeni güncellemesinde Daydream'i de yanına alarak güncel bilgiler paylaştı. Google'ın blog yazısında verilen bilgilere göre Daydream ile artık tam uyumlu olan Chrome, tamamen VR gözlük üzerinden açılabilecek.

Bildiğiniz üzere Google, bir süredir Chrome'un Daydream'e olan entegrasyonu üzerine çalışıyordu. Daydream üzerinden Google Chrome otomatik olarak başlatılamıyor ve kullanıların her seferinde istediği sayfayı açmak için telefonu cihazdan çıkarmaları gibi büyük bir sorun yaşıyorlardı.  Sorun çözülmüş gibi görünürken, kullanıcılar da artık VR destekli içerikleri Chrome'dan VR gözlükleri ile deneyimleyebilecekler.

Google, uygun fiyatı, yumuşak kıvrımlı tasarımı ile Daydream'e yönelik kullanıcılarına üç farklı renk seçeneği sunuyor. Kullanıcıların rahatlıkla telefonlarını yerleştirebilecekleri gözlük sayineler içinde kullanıma hazır hale geliyor.

Bu arada, dijital videoların izleme kalitesini arttırmak için "sinema modu" özelliğinin eklendiğini de duyuralım. Bu özellik, istenilen videoların daha etkileyici görünmesine yardımcı olacak. Öte yandan Google'un Daydream ile birlikte Lenovo Mirage Solo'da Chrome'u kullanıma sunduğu da paylaşılan bilgiler arasında.

Google'ın Chrome ile bu adımı atmasındaki en büyük nedenlerden biri ise teknoloji şirketinin bir süredir VR reklam deneyimlerini test ediyor olması. Google'ın bu reklam modeline verdiği isim Advr. Daha önceden paylaşılan bilgilere göre Advr'ın küp şeklinde olması bekleniyor. Reklamları sanal gerçeklik çevresinde üç boyutlu oynatacak reklam modelinde, kullanıcılar küpe dokunduklarından birkaç saniye sonra reklam aktif hale gelecek.

Diğer medya çeşitlerine kıyasla VR ile  bilgi sunmak gerçekten güçlü bir yol olabilir. Son olarak yapılan araştırmaların sonuçlarına göre, VR teknolojisine sahip reklamların   %300 daha fazla tıklandığı bilgisini paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.