Google VR reklam testlerine başladı

Teknoloji devi Google'ın kuluçka merkezi Area 120 yazılım geliştiricilerine açılıyor. 2016'da şirket çalışanlarının projelerini değerlendirmek için kurulan kuluçka merkezi, artık Google çalışanı olmayan yazılım geliştiriciler de Area 120'nin sayfasını ziyaret ederek katkıda bulunmalarını sağlayacak.

Area 120'nin dışarıdan kullanıcılara açılmasının yanı sıra, ekip yeni bir deneysel ürün üzerinde çalıştığını açıkladı. Google reklamlarını sanal gerçeklikle buluşturacak olan çalışmanın adı Advr. Küp şeklinde bir reklam formatı olan Advr, reklamları sanal gerçeklik çevresinde üç boyutlu oynatacak. Kullanıcılar küpe dokunduklarından birkaç saniye sonra reklam aktif hale gelecek. Uygulamanın arkasındaki ekip, mobil VR reklam formatının, kendi VR uygulamalarından kazanç sağlamak isteyen geliştirmecilerden geldiğini söylüyorlar.

Reklamlar, aşağıdaki videoda olduğu gibi görünecek. Reklamı izlemek istemeyen kullanıcılar, reklamı izlemeden kapatabilecekler. Advr ekibinin, geliştiricilerin fikirlerine açık olduğunu da buradan paylaşalım. Eğer VR geliştiriciyseniz ve bu küp şeklindeki reklamı test etmek istiyorsanız, başvurunuzu buradan yapabilirsiniz

Area 120'ye herhangi bir Google çalışanı başvurabilse bile çok az çalışanın projesi değerlendirilebiliyor. Çalışanlar günlük işlerine devam ederken, Area 120'deki projelerine de zaman ayırıyorlar. Proje ekipleri çoğunlukla 15 kişiden oluşuyor ve ekiplere fikirlerini somut bir hale getirebilmeleri için 6 aylık bir süre tanınıyor.

Google, çalışanlarına kuluçka merkezi kuran tek şirket değil aslında. Microsoft'un Garage programıda çalışalarına kendi fikirlerini hayata geçirebilmeleri için fırsatlat sunuyor.

UpTime tüm kullacılara açıldı

Area 120 tarafından gelen diğer bir haber ise, merkezin üzerinde çalıştığı sosyal video paylaşım uygulaması Uptime'ın artık tüm iOS kullanıcılara açılmış olması. Uygulama şimdilik ABD kullanıcılarının erişimine açık olsa da, yakın gelecekte tüm kullanıcıların erişimini mümkün kılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.