Google, Area 120 ismiyle bir şirket içi inkübasyon merkezi kuruyor

Google, Area 120 ismiyle bir şirket içi inkübasyon merkezi kuruyor

Google kendi çalışanlarının başlattığı projeleri erken aşamada değerlendirmek için şirket içerisinde bir inkübasyon merkezi kuruyor. Şirket böylece olası yetenek kayıplarını ve potansiyeli yüksek olabilecek yeni girişimleri çatısı altında tutmak istiyor.

Google'ın birçok şirkete ilham veren ''Yüzde 20'' kuralını yıllardır uyguladığı biliniyor. Bu kurala göre çalışanlar haftalık çalışmaları saatlerinin 5'te birini diğer bir deyişle yüzde 20'sini kendi kişisel projeleri için kullanabiliyor.

Gmail ve AdSense'in yüzde 20 kuralı ile ortaya çıktığını düşünürsek şirket çalışanlarının kişisel projelerine ayırdığı zamana oldukça önem verdiğini söyleyebiliriz. Tüm bunların doğrultusunda harekete geçen şirket ''Area 120'' adını verdiği bir inkübasyon merkezini şirket içinde başlatıyor.

Don Harrison ve Bradley Horowitz'in yöneteceği ''Area 120'' de Google çalışanları, geliştirdikleri servisler ve uygulamalar için sunum yapacaklar. Eğer üzerinde çalıştıkları projede potansiyel görülürse tam zamanlı olarak kendi projelerinde çalışmaya başlayabilecekler. Buna ek olarak yatırım almak için kendi şirketlerini de kurabilecekler. The Information'ın aktardığına göre ''Area 120'' Google'a bağlı bir yapı olarak çalışacak. İnkübasyon merkezinden bir sonraki ''The Next Big Thing'' çıkar mı bilinmez ama Google'ın çalışanlarının hayallerini desteklemek için güzel bir adım attığı ortada.

Bu yazıya bir son vermeden önce Webrazzi olarak bizim de Webrazzi Ventures açılımımızla beraber bu alanda Google ile aynı vizyonu paylaştığımızı söyleyebiliriz. Sizin de yakından bildiğiniz Adrazzi ve Webrazzi Store gibi projelere ek olarak Webrazzi içinde yoğun olarak kullandığımız çok sayıda online pazarlama aracını da bizzat kendimiz geliştirdik/geliştiriyoruz.

Kısacası bu alanda Google'dan duyduğunuz gibi bizden de haberler duyabilirsiniz. Siz de bu vizyonun Webrazzi ile beraber bir parçası olmak istiyorsanuz Webrazzi Ventures'a hemen şimdi başvurabilirsiniz.

Görsel Kaynak: turtix / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.