Elon Musk, Los Angeles'ın altında tünel kazmaya resmen başladı

Elon Musk, Los Angeles'ın altında tünel kazmaya resmen başladı

Elon Musk'ın şirketlerinden olan "The Boring Company" resmen çalışmaya başladıElon Musk, birkaç saat önce, Godot adı verilen tünel kazma makinası ile Los Angeles'da ilk adım kazma işlemini tamamladıklarını Twitter'dan duyurdu.

Tünel kazma işlemi şimdilik sadece SpaceX'in özel mülkiyeti dahilinde yapılıyor ve henüz özel mülkiyet dışında kazma işlemi için resmi izinler alınmadığını da belirtelim.

Musk'ın nihai hedefinin trafik sıkışıklığını tamamen çözmek olduğu ve The Boring Company'nin amacının yer altında otomobilleri taşıyacak elektrikli patenler geliştirmek olduğunu biliyoruz. Elon Musk, bu tünel sisteminin ayrıca Hyperloop'da barındıracağını belirtiyor.

Elon Musk geçtiğimiz hafta Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti ile ümit verici bir görüşme yaptığını belirtiyor. Garcetti, Los Angeles merkez tren istasyonlarından Union Station ile hava alanını bağlayacak ekspres bir tren yolunu da bu projeye ekletmeyi düşündüğünü söyledi.

Elon Musk'ın çılgın projelerinden birini daha hayata geçirme konusunda son derece ciddi olduğunu görmek gerçekten umut verici. Sadece gerekli izinlerin çıkması biraz zaman alacak gibi görünüyor.

The Boring Company tam olarak ne yapmayı hedefliyor diye merak içindeyseniz aşağıdaki videoyu mutlaka izleyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.