Abonelikle teknoloji ürünleri kiralamayı sağlayan girişim Grover, 37 milyon euro yatırım aldı

Abonelikle teknoloji ürünleri kiralamayı sağlayan girişim Grover, 37 milyon euro yatırım aldı

En son teknoloji ürünlerine sahip olmadan önce, ürünleri deneme amaçlı kiralamak isteyenler için abonelik sistemiyle hizmet veren Alman girişim Grover, A Serisi yatırım turunda 37 milyon euro yatırım aldı.

Grover'ın 37 milyon Euro yatırım aldığı turu, Coparion, Samsung NEXT ve Varengold Bank'in katılımıyla “dairesel ekonomi” denilen uzmanlık alanında uzmanlaşmış bir yatırım şirketi olan Circularity Capital LLP tarafından yönetildi. Commerzbank da yatırım turuna katılan bir diğer şirket oldu.

Grover, gadget'lar için Netflix'e benzer bir hizmet sunmayı hedefliyor. Aylık, üç aylık ya da yıllık abonelikle bireysel teknoloji ürünleri ya da sabit aylık ücrete sahip olan ve kullanıcıların istedikleri ürünleri daimi olarak değiştirebilmesini sağlayan "Grover Mix" aboneliği sunuyor.

Buna ek olarak kullanıcılar, ilk olarak kiraladıkları ürünü daha sonra satın almak isterse, bazı ekstra özellikler için de hak kazanıyorlar. Abonelik ödemelerinin yüzde 30'una sahip ürünleri, önerilen perakende fiyatından düşülmek üzere satın alma seçeneğine sahip oluyorlar. Daha uzun kiralama süreleri için Grover, tam satın alma fiyatının yüzde 130'una ulaşmaya yakın olunması durumunda kullanıcıyı uyarıyor ve 1 Euro karşılığında ürün satın almayı düşünüp düşünmediğini soruyor.

Grover'ın kurucusu ve CEO'su Michael Cassau, yeni sermayenin Almanya'daki şirketin pazar liderliğini genişletmek için kullanılacağını ve aylık yüzde 20'lik bir cari büyüme oranını devam ettirmek için uluslararası genişlemenin yeniden başlatılacağını söyledi. Alman e-perakendeci MediaMarkt ile büyük bir ortaklık imzaladıktan sonra, girişimin Almanya'ya odaklanmak ve uluslararasılaşmayı geçici olarak terk etmesine karar verdiğini söyledi. Grover'ın Saturn, Gravis, Conrad ve Tchibo ile iş birliği içinde olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.