Logo Ventures’tan V-Count'a 500 bin dolar yatırım

Logo Ventures’tan V-Count'a 500 bin dolar yatırım

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz yılın Ağustos ayında girişimlere yatırım yapmak için 10 milyon TL fona sahip Logo Ventures'ı kuran Logo Yazılım, yeni bir yatırım ile karşımızda. Yapılan açıklamaya göre Logo Ventures, İnsan sayma sistemleri geliştiren V-Count'a 500 bin dolar yatırım yaptı.

Geçtiğimiz Kasım ayında perakende şirketleri için görüntü tanıma odaklı teknolojiler geliştiren Vispera'ya 1,2 milyon dolar yatırım yapan Logo Ventures, V-Count ile yatırımlarına devam ediyor. Kişi Sayma, Heatmap analizi ve kasa kuyruk analizi gibi perakendeden fuarcılığa, havalimanlarından kütüphanelere kadar pek çok sektörde kullanılabilen donanım ve yazılım üreten bir girişim olan V-Count, önceki dönemlerde de önemli yatırımlar almıştı.

Vispera'nın ardından ikinci yatırım

2016 yılının Temmuz ayında Revo Capital'dan 1,4 milyon dolar yatırım alan V-Count, Şubat ayında ise Diffusion Capital Partners’tan (DCP) 1,3 milyon euro yatırım almıştı. Samsung, Samsonite, Sephora, Lego, Whirlpool, GAP gibi pek çok markaya hizmet veren V-Count, imge işleme, görüntü tanıma, istatistiksel öğrenme ve veri madenciliği teknolojileri üzerinde çalışan teknoloji şirketi Vispera’dan sonra Logo Ventures’ın ikinci yatırımı oldu.

İlk iki yatırımını Perakende Analitiği sektöründe yaptıklarını belirten Logo Ventures Yönetici Ortağı Cahit Güvensoy, Logo Ventures olarak, B2B, FinTech, IOT gibi teknolojik derinliği olan ve “Smart Money” olarak değer artışına katkı verebilecekleri girişimlerle buluşma arzularının devam ettiğini dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.