Revo Capital, insan sayma sistemleri geliştiren V-Count'a 1.4 Milyon dolar yatırım yaptı

Revo Capital, insan sayma sistemleri geliştiren V-Count'a 1.4 Milyon dolar yatırım yaptı

Yılın ikinci yarısında daha fazla yatırım beklediğimizi paylaştıktan bir kaç saat sonra Revo Capital'den güzel bir haber geldi. Onedio kurucu ortaklarından Demirhan Büyüközcü ve Kaan Kayabalı'nın kurduğu V-Count, Revo Capital'den 1.4 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Hızlıca tanıtacak olursak ODTÜ Teknokent'te kurulan V-Count, 'insan sayma sistemleri' geliştiren bir girişim. Özellikle perakende mağazalarında ve alışveriş merkezlerindeki müşteri sirkülasyonunu ölçmeye yarayan cihazlar ve yazılımlar geliştiriyor. Bu cihazlar, ziyaretçi davranışları analiz edilip raporlayabiliyor ve V-Count müşterilerini aylık abonelik modeliyle ücretlendiriyor.

V-count- insan sayma sistemi Değerleme 7 milyon dolar

Aldığımız bilgiye göre 7 milyon dolar üzerinden değerlenen V-Count, 80 ülkede 10 binden fazla noktada kurulu sisteme sahip. Türkiye'de Defacto, Kiğılı, Arçelik, Vestel, Vakko gibi onlarca büyük müşterisi var. Ankara'nın yanısıra İstanbul'da da ofisi bulunuyor ve 50'den fazla kişiye iş veriyor.

Yeni hedef yurtdışında büyümek

V-Count, bu sektörde hem donanım hem de yazılım geliştiren dünyadaki 3 firmadan biri olduğunu söylüyor ve Türkiye pazarında lider olduğunu belirtiyor. Abonelik gelirlerinin son 1 yıl içinde yaklaşık yüzde 300 artmış olması da yatırım alma hedefinin stratejik bir karar olduğunu gösteriyor.

Aldığımız bilgiye göre V-Count, bu yatırımla birlikte tıpkı Onedio gibi yurtdışında büyüyecek. Hali hazırda varolan yurtdışı operasyonlarına hız verecek ve teknoloji girişimlerinin anavatanı Kuzey Amerika'da bir ofis açacak.

Revo Capital'in tarzına uygun olan bu yatırımın yeni yatırımların da kapısını aralamasını umuyor ve V-Count'a uluslarası pazarda başarılar diliyoruz.

V-Count ürün ve çözümleriyle ilgili detaylı bilgiyi v-count.com adresinde bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.