Facebook Marketplace içerikleri Haber Kaynağı'nda görünmeye başladı

Facebook Marketplace içerikleri Haber Kaynağı'nda görünmeye başladı

Geçtiğimiz aylarda ülkemizde de kullanıma açılan Facebook’un ikinci el alışveriş servisi Marketplace'in içerikleri haber kaynağında da görünmeye başladı. İki hafta önce ABD’de Marketplace için yeni reklam modellerini test etmeye başlayan Facebook, içeriklerin şimdiden daha fazla kişiye ulaşmasını sağlıyor.

Facebook, aslında kullanıcıların ilanlarını Haber Kaynağı’nda öne çıkarmasını sağlayan reklam modeliyle hem gelir elde etmeyi hem de Marketplace'de daha fazla satış yapılmasını amaçlıyor. Şirket, reklam modelini şimdilik ülkemizde aktif olarak kullanıcılara sunmuyor.  Ancak haber kaynağında görülen Marketplace içerikleri, kullanıcıları platforma yönlendirmeye başladı.

İşin ilginç yanı ise ilanlardaki bu görünürlüğün Facebook'un yılbaşında başlattığı Facebook’ta geçirilen zamanın iyileştirilmesi hareketiyle çelişmesi. Hatırlarsanız, bu yılın başında Mark Zuckerberg yeni yıl hedeflerini açıklarken bu yılki hedefin Facebook’u düzeltmek olduğunu belirtmişti. Ardından yapılan Haber Kaynağı algoritma değişimi ise Facebook’ta geçirilen zamanı anlamlı kılmak adına aile ve arkadaşlara ait gönderilerin, genel içeriklere göre öncelik kazanmasını sağlamıştı. Bu yenilenme ile birlikte bir çok işletme sayfasının ve yayıncının trafiği ise ciddi anlamda azalmıştı.

Marketplace'in henüz reklam modelleri devreye girmeden içeriklerine Haber Kaynağı'nda yer verilmesi ise Facebook'un bu özelliğe verdiği önemin bir göstergesi. Türkiye pazarında Sahibiden.com ve Letgo ile rekabet eden Marketplace'in, büyüme konusunda attığı yeni adımları hep birlikte izleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.