Mark Zuckerberg'in 2018 hedefi Facebook'u düzeltmek

Mark Zuckerberg'in 2018 hedefi Facebook'u düzeltmek

Mark Zuckerberg'in yeni yılda aldığı kişisel hedeflere hepimiz aşinayız. Zuckerberg daha önce bu hedefler sayesinde ABD'nin eyaletlerini ziyaret etti, 365 mil koştu, evi için bir yapay zeka yaptı, 25 kitap okudu ve Mandarince öğrendi. Mark Zuckerberg, 2009 yılında başladığı bu hedeflere dün bir yenisini ekledi. Zuckerberg'in bu yılki hedefi Facebook'u düzeltmek.

2017 yılı Facebook için oldukça zorlu geçti. Geçtiğimiz yıl ABD seçimlerinin olduğu dönemde Rusya ile bağlantılı bir şirketin sahte hesaplar üzerinden 100 bin dolar değerinde reklam satın aldığını açıklayan Facebook, 2016 ABD Başkanlık seçimlerinin Rusya tarafından manipüle edilmesinde istemeden de olsa kilit bir rol oynadı.  Üstelik Facebook’un paylaştığı verilere göre Rusya kaynaklı yapılan reklamlar toplamda 10 milyonu aşkın kişiye ulaştı.

Bir yandan Facebook'un kullanıcıları depresif kıldığına yönelik bilimsel araştırmalar devam ederken, diğer yandan canlı yayınlarda intihar vakaları artış göstermeye başladı. Sosyal medya kullanıcılarının, zamanla kendilerine zarar verdiğini düşünerek sosyal ağlardan uzaklaşması ise Facebook için üzücü oldu.

Her ne kadar Facebook her bir olay için önlemler almaya ve çözümler üretmeye çalışsa da Mark Zuckerberg bir adım öne çıkarak bu durumun farkında olduğunu belirtmek istedi.

Every year I take on a personal challenge to learn something new. I've visited every US state, run 365 miles, built an...

Gepostet von Mark Zuckerberg am Donnerstag, 4. Januar 2018

Paylaştığı Facebook gönderisinde. "Dünya bölünmüş ve kaygılı hissediyor, ister topluluğumuzu istismar ve nefretten korumak olsun, ister Birleşmiş Milletler'in müdahalesine karşı savunmak ya da Facebook'ta harcanan zamanın iyi geçirilmesinden emin olmak konusunda Facebook'un yapacağı çok iş var." dedi ve ekledi: "2018 için benim kişisel hedefim, bu önemli sorunları düzeltmeye odaklanmak. Tüm hataları ya da istismarı önleyemeyeceğiz. Ancak şu anda politikalarımızı zorla uygulamak ve araçlarımızın kötüye kullanılmasını önlemek adına çok fazla hata yapıyoruz. Bu yıl başarılı olursak, 2018 yılını daha iyi bir gidişatta bitireceğiz."

Aslında tüm bu açıklama ve karar süreci dünyayı daha iyi bir yer yapmak üzerine atılmış bir adım değil. Gün geçtikçe büyüme hızını ve kullanıcıların güvenini kaybeden Facebook, kullanıcıların sevgisini geri kazanmaya çalışıyor. Bunun yanı sıra yetkililere kendi işleyişini düzenleyebildiğini göstermek isteyen şirket, açıkçası Senato soruşturmalarından kaçınmaya ve rekabet komitesinin sunabileceği yeni düzenlemelerden uzaklaşmaya çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.