Siri lokasyon ve arayan kişiye göre akıllı cevaplar üretecek

Siri lokasyon ve arayan kişiye göre akıllı cevaplar üretecek

Apple'ın sesli asistanı olan Siri, yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Siri'nin WWDC 2018'de yeni bir sese kavuşacağını sizlere aktarmıştık. Bugün AppleInsider'ın paylaştığı habere göre Siri, yanıtlayamadığınız aramalar için akıllı cevaplar üretecek.

Apple'ın Siri için yaptığı patent başvurusunda ortaya çıkan bilgilere göre Siri, gelen bir aramayı reddettiğinizde konumunuza ve arayan kişiye göre akıllı ve kişisel yanıtlar üretecek. Tabii ki bu cevapların sadece lokasyon bilgisinin açık ve rahatsız etme özelliğinin kapalı olduğu durumlarda karşınıza çıkacağını da ekleyelim.

Konum ve uygulamalara göre cevaplar

Özellikle araba kullanırken Siri kullananlara oldukça yardımcı olması planlanan özellik, lokasyonunuza göre ulaşmak istediğiniz noktaya yaklaşık kaç dakika içinde ulaşacağınızı tespit edebiliyor ve bu bilgiyi akıllı cevaplarında kullanabiliyor. CarPlay ile entegre bir şekilde çalışacak olan Siri, sadece lokasyon ve arayanlara göre değil aynı zamanda o an kullandığınız uygulamalara göre yanıtlar da üretecek.

"Gelen çağrıyı reddetmek için akıllı dijital asistan" başlığı ile başvurulan patentteki özelliklerin ne zaman Siri için kullanıma sunulacağı hakkında ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Fakat WWDC 2018'e sayılı günler kaldığı düşünüldüğünde bu özelliğin konferansta tanıtılması sürpriz olmayacaktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.