Küresel ödeme çözümü Adyen, 11 milyar dolar değerleme ile Amsterdam borsasında halka arz ediliyor

Küresel ödeme çözümü Adyen, 11 milyar dolar değerleme ile Amsterdam borsasında halka arz ediliyor

Amsterdam merkezli ödeme teknolojileri girişimi Adyen, Euronext Amsterdam borsasında halka arz ediliyor. Son dönemde teknoloji dünyasında IPO'ların daha çok Avrupa bölgesinde yoğunlaştığını göz önünde bulundurduğumuzda Adyen'in bu hamlesi bizi pek şaşırtmıyor. Spotify ve Uber gibi önemli şirketlere de ödeme hizmeti sağlayan Adyen, bu halka arz ile faaliyet sınırlarını daha da genişletmeyi planlıyor

Aydın Şenkut'un da yönetim kurulunda yer aldığı Adyen'in 7 milyar - 11 milyar dolar arası bir değerleme beklendiğini belirtelim.

Adyen, Iconiq'ten 2,3 milyar dolarlık bir değerleme ile yatırım almış ve kendi değerlemesini 2015'te kamuoyuna açıklamıştı ve bu da Adyen'in tarihsel gelişiminde önemli bir sıçrama noktası olmuştu. Bugüne kadar Adyen, Index, Felicis, Temasek ve General Atlantic olmak üzere dış kaynaklardan da 250 milyon dolarlık bir yatırım elde etmişti.

Adyen'in rakamlarına bakacak olursak net geliri 2017'de yüzde 38 artışla 218 milyon euro olarak gerçekleşirken, aracılık yaptığı işlem hacmi ise 108 milyar euro olarak gerçekleşti. Kârlı durumda olan şirketin yüzde 45,5 marjinle çalıştığını da belirtelim. 218 milyon euro gelir elde ettiğini belirttiğimiz adyen'in 2017 kârı ise 99 milyon euro olarak gerçekleşti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.