Airbnb'ye de Hikayeler özelliği geldi: Seyahat Öyküleri

Airbnb'ye de Hikayeler özelliği geldi: Seyahat Öyküleri

İlk olarak Snapchat'in 2013 yılında piyasaya sürdüğüHikayeler özelliği Facebook tarafından kopyalandıktan sonra başta Instagram, WhatsApp, Messenger ve Facebook olmak üzere bir çok mecrada görülmeye başlandı. Dün Seyahat Öyküleri özelliğini tanıtan Airbnb, bu özelliğin büyüsüne kapılan platformlar arasında yerini aldı.

Seyahat Öyküleri Airbnb misafirlerinin seyahatlerinin öne çıkan yönlerini paylaşmasını sağlıyor. Sıkça sorulan sorular kısmında kullanıcılarına Öykü oluşturmaya dair öneriler sunan Airbnb, video çekme kısmında telefonu sabit tutmayı, dikey çekim yapmayı ve odaklanmayı ele alıyor. Bu öneriler arasında Seyahat Hikayelerinde hepsi de en az 10 saniye uzunluğunda 10 videonun bulunabileceği belirtiliyor.

Seyahat Öyküleri nasıl kullanılır?

Öykünüzde yer almasını istediğiniz videoları çektikten sonra Airbnb uygulaması üzerinden Seyahat Öyküleri aracını kullanmanız gerekiyor. Video ekle'ye basarak galerinizde yer alan videolara ulaşabiliyor ve istediklerinizi Seyahat Öykü'nüze yerleştirebiliyorsunuz.

Bu arada Seyahat Öyküleri'nde konumları etiketlemeniz ve yazı eklemeniz de mümkün. Tüm bu adımları tamamladıktan sonra Öykünüzün ön izlemesini yaparak ona seyahat türünü tanımlayan bir isim verebilirsiniz.

Özelliğin sadece Airbnb Uygulaması içinde yer alması kullanım oranının düşük seyretmesine yol açabilir. Öte yandan bu özellik, Airbnb'nin kendini seyahat alanında sosyal bir platform olarak konumlandırma yolundaki ilk adımı değil. 2016 yılında Airbnb Seyahatlerini tanıtan şirket, son zamanlarda restoranlarda indirimli rezervasyon yapmanızı sağlayan özeliğiyle de dikkatleri çekti. Yakın zamanda etkinlik sahipleri için özel aracını yayına alan Airbnb'de seyahat sosyal bir deneyim olarak konumlanmaya devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.