Airbnb, etkinlik sahiplerine özel aracını tanıttı

Airbnb, etkinlik sahiplerine özel aracını tanıttı

Airbnb, şimdiye kadar verdiği hizmetle önemli etkinlikler esnasında etkinlik bölgesinde artan otel fiyatları ve doluluk oranına çözüm getiriyordu. Şirket bu çözümü bir adım ileri taşıyarak  etkinlik sahiplerinin misafirlerine kalacak yer bulmasını kolaylaştıran bir araç tasarladı.

Etkinlikler için Airbnb ismindeki bu araç, etkinlik düzenleyen her hangi birinin Airbnb.com'da kendi sayfasını oluşturmasını sağlıyor. Bu sayfa sayesinde etkinlik katılımcıları, etkinliğin düzenlendiği alana yakın konaklama yerlerine kolayca ulaşabilmiş oluyor. Sayfa, Aynı zamanda organizatörlerin etkinliği daha kolay pazarlamasını da sağlıyor.

Aslında Airbnb de, Etkinlikler için Airbnb'de sunduğu teknolojiyi, bilet hizmetleri ve şehir rehberi gibi farklı bağlamlarda kullanıyor. Ancak bu aracın pazarda bir devrim yarattığını söylemek pek de mümkün değil. Zira bir çok farklı girişimde bu aracın benzerleriyle karşılaşabiliyorsunuz.  Bu alanda öne çıkan girişimler arasında InsiderInspirockPicaticRSVPifyTaquilla ve WeddingWire da yer alıyor.

Örneğin WeddingWire üzerinden birinin düğününe davet edildiyseniz, sitede uygun konaklama yerlerini de görüntüleyebiliyorsunuz. Aynı şekilde, ziyaret etmek istediğiniz bölgedeki bir turistik alanı Inspirock üzerinden bulduysanız, site size bu bölgenin yakınında kiralayabileceğiniz apartman dairelerini ve evleri gösteriyor.

Organizatörlerin hayatını kolaylaştıran bu araç ile birlikte, Airbnb etkinlik pazarında da kendine yer açmaya hazırlanıyor. Uzun süredir otellerle rekabet eden şirket, bu rekabette kazanan taraf olmak için şimdiye kadar bir çok ürün geliştirdi. Airbnb Plus ile gelir seviyesi yüksek  otel müşterilerini çekmek isteyen Airbnb, WeWork işbirliği

ile dijital göçebeleri hedefledi. Bir süre önce rezervasyonlarda indirim seçeneği ile dikkat çeken şirket, ev sahiplerine sunduğu kredi desteği ve satın aldığı binalar ile de hizmet alanını genişletmetye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.