Airbnb freelancerlar için WeWork ile işbirliği yapıyor

Airbnb freelancerlar için WeWork ile işbirliği yapıyor

Geçtiğimiz Haziran ayında lüks otellerle yarışabilmek için premium servis kuracağını açıklayan Airbnb şimdi de kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek için bir ofis paylaşım girişimi olan WeWork ile işbirliği yapmaya hazırlanıyor. WeWork geçtiğimiz aylarda ayında SoftBank Vision Fund ve SoftBank Group'tan aldığı  4.4 milyar dolarlık büyük bir yatırım ile gündeme gelmişti.

Bu işbirliği sayesinde iş seyahatinde olan Airbnb kullanıcıları, ofis ihtiyaçları için WeWork'ü kullanabilecek. Kullanıcılar, WeWork üzerinden masa ya da toplantı odası rezerve edebilecekleri gibi ofis içi imkanlardan da faydalanabilecekler. Airbnb ve WeWork bu ortaklığı doğruladı ancak programın detaylarına dair herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmadı.

Yine de Bloomberg'de yer alan bilgiye göre bu programın Chicago, New York, Los Angeles, Washington, Londra ve Sidney'de test edildiğine dair söylentiler mevcut.

En çok freelancerların ya da şahıs şirketlerinin işine yarayabileceği düşünülen bu program aslında yine otellerden rol çalmak için geliştirildi. Nisan ayında 250 binin üzerinde şirketin iş seyahati için Airbnb kullandığını açıklayan şirket, "Business Travel Ready" arama motoru sayesinde iş seyahati için uygun olan evleri de kullanıcılarının hizmetine kolayca sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.