Hackerlar kripto para madenciliği için Amazon'un bulut sistemini kullanmış

Hackerlar kripto para madenciliği için Amazon'un bulut sistemini kullanmış

Özellikle son 6 aydaki hızlı yükselişi ile uzmanı olmayanların bile dikkatini çeken Bitcoin bugünlerde 4 bin dolar seviyesini yeniden aşarak yükselişe geçti. Bitcoin madenciliği  her ne kadar karlılığı ile konuşulsa da işlemler sırasında bilgisayarların harcayacağı enerji, elektrik faturalarına bir hayli kabarık yansıyor.

Siber dünyada çoğunlukla kredi kartı bilgileri, banka hesap bilgilerini ele geçirmek için saldırılar yapan hackerlar bugünlerde bu sorunu çözmek için gözlerini büyük teknoloji şirketlerinin bulut bilişim sistemlerine göz dikmiş durumdalar. Bir Amerikan siber güvenlik istihbaratı grubu olan RedLock'a ait yayınlanan rapora göre iki farklı şirketin Amazon Web Services'a ait bulut sistemi üzerinden kripto para madenciliği yaptığı ortaya çıktı.

Raporda şirketlerin, Google tarafından oluşturulan bir açık kaynak teknolojisi olan Kubernete'i konteynır olarak kullandıkları belirtildi. Amazon'dan konu ile ilgili henüz yanıt gelmese de  yönetim konsollarının şifre ile korunmadığı iddia ediliyor.

Raporda dikkat çeken diğer bir bilgi ise teknoloji şirketlerinin güvenlik açıklarına yönelik tehditleri her zaman dışarıdan almadıkları yönünde. Şirketlerde çalışan sistem yöneticilerinin de dikkatsiz tavırları ile bir çok noktayı ihlal ettikler belirtiliyor. RedLock, Amazon Web Servisleri'nin yanı sıra Microsoft Azure ve Google Cloud'da kilitsiz olan yüzlerce başka yönetim konsolunun olduğunu duyurdu. RedLock'un hazırladığı rapora buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.