Verimliliğinizi artırmanızı sağlayan 9 araç

Verimliliğinizi artırmanızı sağlayan 9 araç

Çalışma süremizin büyük bir bölümü konsantre olmaya çalışmakla, gelen iletileri idare etmekle, organizasyon çabalarıyla geçiyor. Saatler sonunda gerçekten yaptığımı işe bakıp tatmin olmuyoruz. Verimli çalışmayla aramızdaki çeşitli engelleri kaldırmak için geliştirilmiş 9 uygulamayı inceledik.

Brain.fm

Brain.fm; konsantre olmanıza, rahatlamanıza, uyumanıza yardımcı olmak için müzik üreten bir yapay zeka. Hazırlanan müziğin etkili olması için biliminsanlarıyla çalışıyorlar. Farklı amaçlar için farklı kategorilerde bulabileceğiniz seanslar mevcut. Brain.fm'i ayda 6.95 dolara, yılda 47.40 dolara ya da 149.99 dolara sonsuza kadar sınırsız dinleyebilirsiniz.

SaneBox

SaneBox, sizin için önemli olan mailleri öğrenip olmayanları filtreleyerek daha temiz bir gelen kutunuz olmasını sağlayan bir araç. Gereksiz gördüğü mailleri günde bir kere ilgilenmeniz üzere başka bir başlıkta topluyor. Kişileri tek tıkla engelleyebiliyor, mailleri erteleyebiliyorsunuz. SaneBox’un bir email adresi için kullanım ücreti ayda 7 dolar.

Y|R|A Your Remote Assistant

Y|R|A, özellikle strartup’lara zamanlarını daha verimli kullanmaları için çeşitli online hizmetler sunan bir platform. Günlük programınızı düzenlemek, emaillerinizi filtrelemek, müşteri edinmenizi sağlamak gibi farklı amaçlara yönelik araçlar sunuyor. Bu ve benzeri hizmetlerle satış, müşteri ilişkileri, işe alım alanlarında kolaylık sağlayan Y|R|A’nın kullanım ücreti aylık 549 ile 1389 dolar arasında değişiyor.

Evernote

Evernote; plan, program ve notlarınızı bir araya getirip her yerden ulaşmanızı sağlayan online bir platform. Notlarınızı ses kayıtları, çeşitli ekler ve bağlantılarla zenginleştirebiliyorsunuz. Ekibiniz için ortak çalışma alanları yaratarak herkesi aynı sayfada toplayabiliyorsunuz. İlgili veriyi ve insanları bir platformda birleştirerek işlerinizi daha kolay ve verimli yürütmenizi amaçlıyor. Ücretsiz kullanabildiğiniz sınırlı bir versiyonu da bulunan Evernote’un daha kapsamlı paketleri yılda 69.99 TL’den başlıyor.

Assistant.to

Assistant.to, email üzerinden programınızı düzenleyen bir araç. Görüşmek istediğiniz birine mail atarken programınızdan uygun saatleri seçiyorsunuz, karşınızdaki kişi de bu saatler içinden uygun olanı seçiyor, ve Assistant.to iki tarafın da programına görüşmeyi ekliyor. Karşılıklı zaman belirleme sürecini minimuma indiren Assistan.to’yu Gmail üzerinde ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Focus

Focus, dikkat dağıtıcı siteleri bloklayan bir Mac uygulaması. Sadece birkaç siteyi de engelleyebiliyorsunuz, birkaç site dışında internette bulunan bütün siteleri de. Hatta bilgisayarınızdaki dikkat dağıtıcı uygulamaları da. Şifreli sistemi sayesinde kontrolü başka birine verebiliyorsunuz. Sürecin sonunda Focus size verimliliğinize dair istatistikleri de veriyor. Focus, tek kişinin kullanımı için 24.99 dolar.

SlimWiki

SlimWiki, ekibiniz için kişiselleştirilmiş bir “wiki” sayfası hazırlayabildiğiniz bir platform. Sıkıcı, karmaşık ve kullanımı zor “wiki”lere bir alternatif olarak geliştirilmiş. Şık tasarımıyla sizin sadece içeriğe odaklanmanıza olanak veriyor. Sürükleyip bırakarak dosya ve görsel ekleyebiliyorsunuz. Sayfaların geçmişini görebildiğiniz özelliği sayesinde yapılan değişiklikleri gözlemlemeniz kolaylaşıyor. 3 kullanıcıya kadar ücretsiz yararlanabildiğiniz SlimWiki’nin ücreti kullanıcı sayısı, saklama alanı arttıkça ayda 20 dolardan başlayarak artıyor.

Forest

Forest, size telefonunuza bakmamaya teşvik ederek daha verimli çalışmanızı ya da sosyalleşmenizi sağlayan bir uygulama. Telefonunuza dokunmadan durabildiğiniz her 30 dakika için sanal bir ağaç dikmiş oluyorsunuz ve zamanla bir ormanınız oluyor. İşin motive edici kısmı uygulama içinde kazandığınız coin’leri gerçek ağaçların dikilmesi için harcayabiliyor olmanız. Forest Google Play'de ücretsiz bir uygulama olmasına karşılık App Store'da ücretli.

1Password

1Password, pek çok farklı hesabınızın şifrelerini tek bir şifreyle koruyan bir araç. Her yeni hesabınız için kendisi güvenilir bir şifre oluşturuyor ve herhangi bir hesaba giriş yaparken sadece kendisine tanımladığınız şifreyi hatırlamanızı bekliyor. 1Password sadece şifrelerinizi değil; kimlik bilgileriniz, kredi kartı numaralarınız gibi gizli tutmak istediğiniz her türlü bilgiyi saklıyor. Mac, iOS, Windows, Android ve web üzerinde kullanabileceğiniz 1Password tek kişi için ayda 2.99, 5 kişilik bir aileye kadar da 4.99 dolar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.