Nvidia'nın, 2018 yılında değerinin yüzde 31'den fazla artması bekleniyor

Nvidia'nın, 2018 yılında değerinin yüzde 31'den fazla artması bekleniyor

Otomotivden, veri merkezine kadar farklı alanlarda hizmet ve ürünler sunan NVIDIA son yıllarda şüphesiz adından en çok söz ettiren teknoloji şirketleri arasında yer alıyor.

Şirketin bu başarısı borsada da yükselen değeri ile kendisini gösteriyor.  Hisse senetlerinin kendi akran şirketlerininkine göre oldukça yüksek olduğu şirketin, yıl içinde de değerinin artıması bekleniyor. Finansal danışmanlık firması Cowell'a göre, 2018'de Nvidia'nın fiyat-kazanç oranının 31,71 ile 21,84 olması beklenen sektör ortalamasını açık ara geçeceği öngörülüyor.

Business Insider'da yer alan yazıda Analist Matthew Ramsay, "Hisse senetlerinin pahalı olduğunu, ancak şu anda akran katsayılarına göre yüzde 50'lik bir prim ile ticaret yapan Nvidia’nın büyüme potansiyeline bağlı olarak değerinin artacağını söyledi. Geçtiğimiz Ocak'ta neredeyse 192 dolardan işlem gören şirket hisseleri geçtiğimiz günlerde 260 dolara kadar yükselmişti.

Bu arada şirket geçtiğimiz günlerde ilk çeyreğinden elde ettiği geliri de açıkladı. Teknoloji şirketi buna göre otomotiv alanındaki gelirini yüzde 4 oranında artırarak 145 milyon dolara ulaştırdı.

Ancak otonom araçlara yapılan yatırımların hızlı yükselişine karşın, NVIDIA'nın bu alandan öte diğer sektörlerde daha hızlı büyüdüğüne tanık oluyoruz. NVIDIA'nın diğer sektörlerde ilk çeyreğine yönelik elde ettiği gelirler ise şöyle:

Gaming: Oyun geliri bir önceki yıla kıyasla  yüzde 68 oranında artarak 1,72 milyar dolar oldu.

Veri merkezi: Datacenter geliri bir yıl öncesine göre yüzde 71 büyüyerek 701 milyon dolar oldu.

Profesyonel Görselleştirme :Profesyonel Görselleştirme geliri bir önceki yıla göre yüzde 22 artarak 251 milyon dolar oldu.

Yeni platformlar ile güçleniyor

Şirket bu arada tüm bu sektörlerin yanı sıra medikal görüntülemeyi devrimselleştirmek için bir medikal görüntüleme süper bilgisayarı olan Clara'yı tanıtmıştı. Clara'nın yanı sıra araştırmacılar, geliştiriciler ve girişimler için kütüphaneler, sürücüler, API'ler ve diğer araçlar koleksiyonu sunan, robot için Isaac yazılım geliştirme kitini duyurdu.

Bu arada şirket CEO'su Jensen Huang geçtiğimiz Mart ayında düzenlediği GPU Teknoloji Konferansı’nda (GTC)  sahnede sürücüsünün dışarıdan, aracına VR başlığı ile bağlanabileceği bir teknolojiyi tanıtmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.