BMW, ilk elektrikli SUV modeli iX3'ü görücüye çıkarıyor

BMW, ilk elektrikli SUV modeli iX3'ü görücüye çıkarıyor

Bugünlerde otomotiv dünyası sadece teknoloji ve inovasyon eksenine kendilerini ürünleri ile entegre etmiyorlar. Başta otonom ve  elektrikli araç teknolojilerini benimseyen araç üreticileri tüm bunları olması gerektiği gibi şirket değerlerinin ve stratejilerinin de birer parçası haline getiriyor. Almanya merkezli BMW Group da, NUMBER ONE NEXT stratejisinin bir parçası olarak kısaca ACES olarak nitelendirdiği faaliyetlerini otonom araçlar, mobilite hizmetleri, elektro-mobilite ve cihazlar arası bağlantı olmak üzere dört ana özellikte topluyor.

Kurum stratejisi ve değerlerini kağıt üzerinde bırakmayan BMW, önümüzdeki günlerde Çin'de düzenlenecek olan Pekin Otomobil Fuarı 2018'de ilk elektrikli SUV modelini de görücü karşısına çıkaracak. Concept iX3'u Çin'de sergilemeden önce kendi platformu ve sosyal medyada paylaşan BMW, yeni ürünü ile de oldukça iddialı görünüyor.

Tek şarjda 400 km gidebilecek

BMW’nin eDrive teknolojisinde beşinci nesil aracı olarak karşımıza çıkacak olan Concept iX3,  gelecekteki tüm EV araçlarında kullanılmak üzere geliştirilmekte olan tamamen yeni sıfır emisyon ızgarasını kullanan ilk otomobili olacak. Öte yandan şirketin yaptığı açıklamalara göre iX3, 270 beygir gücüne ve tek şarjda yaklaşık 400 km menzile sahip olacak. 

Concept iX3'ü pazarda zorlu bir rekabetin beklediğini söylemek yanlış olmaz. Zira, Jaguar I-Pace'in 480 kilometrelik bir menzile sahip olması ve özel bir hızlı şarj cihazı ile  0 dakika içinde yüzde 0 ila 80 arasında şarj edilmesi meraklılarını oldukça heyecanlandırmıştı. Yine Hyundai'nin geçtiğimiz Mart'ta Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttığı E-Kona'nın da pil şarjı başına 470 kilometrelik bir menzile sahip olması bekleniyor. Yine kendisine rakip olarak gösterilecek aynı segmentteki Tesla Model X ile de aynı kulvarda yarışması gerekecek.

iX3 ile elektrikli mobilite pazarındaki konumunu da güçlendirmek isteyen BMW'nin, yenilenen iX3 serisini 2020'de piyasaya sunması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.