BigCommerce, Goldman Sachs liderliğindeki 64 milyon dolarlık yatırım turunu kapattı

BigCommerce, Goldman Sachs liderliğindeki 64 milyon dolarlık yatırım turunu kapattı

ABD merkezli e-ticaret platformu BigCommerce, Goldman Sachs liderliğinde 64 milyon dolarlık büyüme sermayesi fonu aldığını duyurdu. Şirket, böylelikle aralarında mevcut yatırımcıları General Catalyst, GGV Capital ve Tenaya Capital'in olduğu yatırım turunu kapattı. En son 2016'da 30 milyon dolarlık yatırım ile E serisini kapatan şirketin, bugüne kadar aldığı yatırım miktarı son fon ile 200 milyon dolara ulaştı.

BigCommerce CEO'su Brent Bellm, yatırım ile birlikte pazarda agresif bir büyümeyi  planladıklarını söyledi. Öte yandan son yatırım ile birlikte şirket planları arasında uyguladıkları teknolojiyi ve platformu da geliştirmek de yer alıyor.

Bu arada yatırımın BigCommerce'in aralarında Amazon, e-Bay, Facebook, Google, PayPal gibi teknoloji şirketleri ile yaptığı partnerlik anlaşmalarının ardından gelmesi dikkatlerden kaçmıyor.

Hatırlarsanız Mart ayında BigCommerce, Instagram'da 60.000'in üzerinde BigCommerce markasının dünyanın her yerinde alışveriş yapabilmesi için Instagram ile olan işbirliğini genişletmişti. Yine geçtiğimiz Ekim ayında şirket, ABD'de Instagram'dan alış-verişin mümkün olduğunu duyurmuştu. 

Bu yılın başlarında BigCommerce, Google'ın Hızlandırılmış Mobil Sayfalarını (AMP) yerel olarak destekleyen ilk e-ticaret platformu oldu. Böylelikle ticari şirketlere mobil performansı ve dönüşümünü hiçbir ek ücret ödemeden iyileştirecek güçlü araçlar sağladı.

E-perakendecilere yılda ortalama %28 büyüme imkanı

2009'da Teksas'ta kurulan şirket, bugün aralarında Toyota, PayPal, General Electric, Fujitsi olmak üzere 120 ülkede farklı sektörlerden 60.000'den fazla şirkete hizmet veriyor. Şirketin açıklamasına göre bugüne kadar şirketler, BigCommerce platformu aracılığıyla 17 milyar dolardan fazla değerde satış gerçekleştirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.