Tesla Model X rakibi Jaguar I-PACE'in öne çıkan özellikleri

Tesla Model X rakibi Jaguar I-PACE'in öne çıkan özellikleri

Geçtiğimiz gün tanıtılan ve Türkiye'de de satışa sunulacak olan Jaguar'ın ilk tamamen elektrikli otomobili I-PACE, oldukça etkileyici özellikleri ile bir çok teknoloji tutkununu kendine hayran bıraktı. 6 Mart tarihinde ilk olarak Cenevre Otomobil Fuarı'nda otomobil meraklılarıyla buluşacak olan I-PACE, entegre ve kişiselleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Tamamen elektrikli bir SUV olarak tasarlanan I-PACE'in 480 km menzili ve şarj olma süresi etkileyici olsa da bir teknoloji sever olarak beni daha çok etkileyen özellikleri neredeyse tüm akıllı cihazlar ile entegre bir şekilde kullanılıyor olabilmesi ve kişiselleştirilmiş bir sürüş deneyimi sunuyor olması.

Bir saatte aracın 270 kilometre menzile ulaşacak kadar şarj olabildiğini de belirtelim. 15 dakikada şarjda ise 100 kilometre menzile ulaşabilmek de mümkün. Bunun haricinde 400 beygir güce sahip elektrikli motor 696 Nm torka sahip.

Tanıtım videosunun başında kişiyi tanıyarak koltuk genişliğini otomatik olarak ayarlaması oldukça etkileyici. Bu özellik sadece koltuk genişliği değil, aranacak kişi listesini güncelleme, araç kullanım özelliklerini değiştirme ve araç içi sıcaklığını siz gelmeden hazırlaması gibi detaylı kişiselleştirme detayları da bulunuyor.

Bir çok pratik özelliği de bulunan I-PACE'in anahtar yerine kullanılabilen akıllı kol bandı ile yanınızda anahtar taşımadan da aracınızı kullanabiliyorsunuz.

Araç içerisinde bulunan dokunmatik panel Model X'e göre biraz küçük kalmış fakat Android veya iOS akıllı telefonunuzun ekranını bu dokunmatik panel ile bağlayabiliyor olmanız ve oradan kontrol edebiliyor olmanız güzel bir özellik.

https://www.youtube.com/watch?v=WLh96MLOBak

Gelecekte araçlarda olması gerekip gerekmediği çok tartışılacak bir özelliği ise aracın kendisini 4G WiFi kablosuz erişim sağlayıcısına dönüştürebiliyor olmanız. Bu şekilde 8 cihazı aynı anda araca bağlayabiliyorsunuz.

Navigasyon, en yakın elektrik şarj istasyonu bulma, konum ve tahmini varış süresi paylaşma gibi bir çok detaylı özellik de yine aracın sisteminde yer alıyor.

Akıllı telefonunuza kuracağınız uygulama ile aracın tüm detaylarını anlık olarak görüntüleyebiliyorsunuz. Hayat kurtaran özelliği ise en son park ettiğiniz yeri yine uygulama aracılığıyla görebiliyor ve aracınızı bulmak için park alanına nasıl yürüyebileceğinizi gösteriyor.

Amazon Alexa ve Google Asistan aracılığıyla aracınızla konuşabiliyor olmanız ise beklenmeyen özelliklerden birisi. İlk olarak aracınızı hazır hale getirmek gibi komutları ev asistanınız aracınıza iletecektir fakat bu özelliğin ne gibi farklı amaçlarla kullanılabileceği, ilerleyen dönemlerde yaratıcı zihinlerin geliştireceği uygulamalarla ortaya çıkacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=2xlfPwQJLtc

Temel hız ve yönlendirme bilgilerinin dikkatinizi dağıtmadan ön cama ekleyen Jaguar I-PACE, bu aracı ile yeni nesil SUV'ler arasında önemli bir yer edinecek gibi görünüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=NzA6_zy0GXM

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.