Türkiye'ye Model X rakibi elektrikli SUV geliyor: Jaguar I-PACE

Türkiye'ye Model X rakibi elektrikli SUV geliyor: Jaguar I-PACE

En köklü otomotiv firmalarından biri olan Jaguar, ilk tamamen elektrikli modeli olan I-PACE ile karşımızda. Beş koltuklu bir SUV olarak tasarlanan ve 88 bin eurodan başlayan fiyat etiketine sahip olan I-PACE, ülkemizde de satışa sunulacak.

Jaguar'ın sevilen PACE ailesinin en yeni üyesi olacak olan I-PACE, güçlü bir spor otomobil performansını dört çeker çevikliği ve beş koltuklu SUV kullanışlığını ile birlikte sunmayı hedefliyor. Resmi olarak bu akşam saat 21:00'de tanıtılacak olan I-PACE,  yukarıda da belirttiğimiz üzere ülkemizde 88 bin eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

500 km'lik menzile sahip

Bugün itibariyle 2 bin euro ön ödeme ile sipariş verilebileceğini de ekleyelim. Tamamen elektrikli bir otomobil olan I-PACE, yaklaşık 500 km'lik bir menzile sahip. Oldukça hızlı şarj da olabilen Jaguar I-PACE, yaklaşık 45 dakikada yüzde 80 şarja ulaşabiliyor.

-40°C'den 40°C'ye kadar zorlu iklim şartlarında test edilen I-PACE'in testleri 1,5 milyon milin üzerinde mesafe ve 200'ün üzerinde prototip tarafından tamamlanandı.

I-PACE Concept'i 2016 yılında tanıttıklarından beri, bu anı yaşamak için geri saydıklarını dile getiren Jaguar Tasarım Direktörü Ian Callum, tamamen elektrikli I-PACE'in şirketleri için öncü bir otomobil olmasının yanı sıra, sektörde devrim yaratmayı vaat ettiğini de dile getirdi.Resmen bugün tanıtılacak olan Jaguar I-PACE, 6 Mart tarihinde Cenevre Otomobil Fuarı'nda otomobil meraklıları ile buluşacak.

Güncelleme: I-Pace tanıtıldı. Tanıtıma dair videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.