UPS'in ardından FedEx de "Tesla Semi" için düğmeye bastı

UPS'in ardından FedEx de

Tesla'nın 2019'da üretimine başlayacağı elektrikli lojistik aracı Tesla Semi müşteri portföyüne bir yenisi daha ekledi. Lojistik dünyasının güçlü isimlerinden UPS'in ardından yakın rakibi FedEx de lojistik filosuna Tesla'ları eklemek için sıraya girdi.

Tesla'nın önümüzdeki yıllarda yollara çıkartacağı elektrikli aracı Tesla Semi'lerin  şirketin FedEx Freight birimine katılacağı belirtildi. FedEx, şimdilik toplamda 20 tane Tesla Semi sipariş etti.

Şirket böylelikle Tesla’nın geçtiğimiz yıl tanıttığı 800 km menzilli lojistik aracı Tesla Semi‘nin de ilk müşterilerinden oldu. FedEx CEO'su Mike Ducker'ın açıklamalarına göre yapılan yarıtımların arkasında şirket değerlerinin güçlü bir parçası var. Zira FedEx, sipariş ettiği yeni nesil araçlar ile mevcut araçlarının yarattığı çevreye olan zararlı etkiyi azaltmak istiyor.

Tesla Semi'leri sipariş eden şirketler sadece UPS ve FedEx değil. Geçtiğimiz yılın sonunda Pepsi de 100 araç siparişi vermişti. Walmart, Anheuser-Busch gibi şirketler de Tesla Semi araçları için sıraya giren isimlerden. Bu şirketler, Tesla Semi siparişlerinin çok az bir kısmını temsil ediyorlar. Ancak araçları denemeye istekli olmaları ve Tesla ürünlerine güvenmeleri Tesla'nın hisselerini artırmaya yetiyor.

Zira, Pepsi'nin Tesla Semi siparişinin ardından Tesla'nın şirket hisseleri yüzde 2,8 oranında artmıştı. Morgan Stanley'nin öngörülerine göre Tesla, Tesla Semi piyasaya sürülmeden önce 25 bin ön sipariş toplamayı bekliyor. Tesla Semi'nin başlangıç fiyatı ise 150.000 dolar olarak açıklanmıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.