Pepsi 100 adet Tesla Semi sipariş etti, Tesla hisseleri yüzde 2,28 arttı

Pepsi 100 adet Tesla Semi sipariş etti, Tesla hisseleri yüzde 2,28 arttı

Tesla hisseleri, Pepsi'nin 100 adet Tesla Semi siparişi vermesiyle yüzde 2.28 artarak 336,93 dolardan işlem görmeye başladı. Pepsi'nin verdiği bu ön sipariş, 2019 yılında üretilmeye başlanacak olan tırlar için en önemli ön sipariş özelliği taşıyor.

Pepsi yetkilileri ön sipariş için ne kadar ödeme yaptıklarını açıklamasalar da Tesla sitesine girdiğiniz zaman Tesla Semi ön siparişi için 20.000 dolar ödemeniz gerektiğini görebiliyorsunuz. Yani Pepsi'nin bu siparişler için 2 milyon dolar ödemiş olması muhtemel.

Walmart ve Anheuser-Busch Tesla Semi için ön sipariş verdiklerini açıklayan diğer şirketler arasında yer alıyor ve Reuters'dan Eric Johnson'ın paylaştığı bilgilere göre şimdiye kadar alınan ön sipariş sayısı 267'ye ulaşmış durumda.

Üretimlerin başlamasına bile henüz 1 yıl varken firmalar neden ön sipariş veriyor diye düşünebilirsiniz. Bunun en önemli nedeni üretim sonrası teslimatlar da sipariş sırasına göre teslim edilecek ve ilk alanlar rekabette bir avantaj yakalamış olacaklar.

Şirketin Model 3 için açtığı ön sipariş listesi başına bela olmuştu ve üretim bandında bir çok probleme neden olmuştu. Her ne kadar bu problemler çözülüyor olsa da şu anda Model 3 siparişi vermek pek akıllıca bir hareket değil çünkü 400.000 adet ön sipariş alınmıştı ve 2017 3. çeyreğinde sadece 260 otomobil teslim edilmişti.

Piyasaya sürülmeden önce 25.000 ön sipariş toplamayı beklediklerini belirten Morgan Stanley, firmaların otopilot özelliği gibi bir çok maliyet tasarrufu dolayısıyla Tesla Semi'yi tercih edeceğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.