Tesla'nın elektrikli tırını ilk deneyecek firmalardan biri Walmart olacak

Tesla'nın elektrikli tırını ilk deneyecek firmalardan biri Walmart olacak

Tesla'nın tanıttığı elektrikli tırı olan Tesla Semi'nin ilk taliplileri ortaya çıkmaya başladı. CNBC'ye açıklamada bulunan Walmart yetkilileri, Tesla Semi'nin ilk pilot şirketlerinden biri olmayı planladıklarını ve bundan büyük heyecan duyduklarını paylaştılar. Walmart'ın uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşabilmesinde Tesla tırları önemli bir rol oynayabilir.

ABD ve Kanada'da pilot çalışmalar yapmayı planlayan Walmart'ın 6.000'den fazla tırının olduğunu düşünecek olursak Tesla Semi'nin perakende devi için çok büyük önemi olduğunu söyleyebiliriz.

Walmart'ın bu açıklaması, Tesla Semi'nin tır sektörüne beklenenden çok daha büyük bir etkisinin olacağını da gösteriyor. Tır'ın satış maliyetleri tabi ki çok önemli ve Tesla bu konuda resmi bir bilgi paylaşmadı fakat operasyon anlamında Tesla Semi'nin muadili ağır vasıtalardan çok daha az maliyetli olacağı belirtiliyor.

Walmart'ın yaptığı açıklamada dikkat çektiği "sürdürülebilirlik" konusu ise Tesla Semi'nin başarıya ulaşabilmesindeki önemli bir etken olabilir çünkü şirketler son yıllarda daha fazla öne çıkan sürdürülebilirlik konusunda daha yoğun çalışıyorlar. Kurumsal olarak yapmak zorunda oldukları çalışmalar ve tabi ki yasal zorunlulukları onları Tesla Semi kullanmaya itebilir. Tabii ki bu araçları şov amaçlı kullanıp PR malzemesi çıkaracak olmaları da cabası. Tüm bunlar hem daha temiz çevreye hem de Tesla'ya yarayabilir.

Son olarak Walmart'ın bu hızlı açıklaması son yıllarda Amazon ile kızışan yarışında da önemli bir yere sahip çünkü Walmart'a çok ciddi avantaj kazandırabilecek Tesla Semi karşısında Amazon sessiz kalamayacaktır. Rekabet yine Tesla'ya yarayacak gibi görünüyor.

Tesla Semi'nin tanıtımının hemen ardından gelen bu açıklama ve önümüzdeki günlerde yapılması muhtemel açıklamalar, Tesla Semi'nin sadece bir şov aracı olmadığını, büyük bir ihtiyacı çözeceğini de gösteriyor.

Tesla Semi'nin tek bir şarj ile 500 km'ye kadar gidebildiğini, 400 km menzil için Tesla'nın hızlı şarj cihazı ile 30 dakika şarj olmasının yettiğini ve 1.5 milyon km'den fazla bozulmama garantisinin olduğunu da ekleyerek bitiriyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.