Tesla 0'dan 100'e 5 saniyede çıkabilen tırı Tesla Semi'yi ve sürpriz Tesla Roadster'ı tanıttı

Tesla 0'dan 100'e 5 saniyede çıkabilen tırı Tesla Semi'yi ve sürpriz Tesla Roadster'ı tanıttı

Uzun zamandır merakla beklenen Tesla'nın elektrikli tırı olan Tesla Semi, yaşanan gecikmelerin ve ertelemelerin ardından dün itibariyle tanıtıldı. Sadece elektrikli tır olan Tesla Semi'iyi tanıtmakla da yetinmeyen Tesla, sürpriz yaparak yeni Roadster modelini de tanıttı.

Elektrikli tır modeli ile bugüne kadar ürettiği araçların oldukça dışına çıkan Tesla, Semi modeli ile dizel tırlara rakip oluyor. 0'dan 100 km hıza sadece 5 saniyede çıkabilen Tesla Semi, rakipleri ile karşılaştırıldığında oldukça hızlı bir tır. Toplamda 40 ton yük çekebilen Tesla Semi, 40 ton çektiği senaryolarda 0'dan 100 km hıza 20 saniyede ulaşabiliyor.

Merkeze konumlandırılmış bir sürücü koltuğu bulunan Tesla Semi, yaklaşık 800 km'lik bir menzile sahip. Tesla'nın diğer modellerinde de gördüğümüz tasarım anlayışına sahip olan Tesla Semi, sadece 30 dakikalık şarj ile 643 km yol yapabiliyor. Yarı otonom sürüş yeteneklerine de sahip olması beklenen Tesla Semi'nin üretimine 2019 yılının son çeyreğine başlanacak.

Tesla Roadster sürprizi

Günün asıl sürprizi olan Roadster ise Tesla'nın yeni spor modeli olarak karşımıza çıktı. Oldukça hızlı bir otomobil Tesla Roadster, 0'dan 100 km hıza 1,9, 0'dan 160 km hıza 4,2. Tanıtılan modelin sadece giriş modeli olduğunun altınız çizen Elon Musk, maksimum hızın 400 km'nin üzerinde olduğunu da belirtti.

200 kWh büyüklüğünde bir pil ile gelen Tesla Roadster, yaklaşık 1000 km'lik bir menzil sunuyor. Sürücü ve yolcu koltuğu olmak üzere sadece iki adet koltuğa sahip olan Tesla Roadster, 2020 yılında 200 bin dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak.

Üretilecek olan ilk 1000 Roadster'ın Founder’s Series olarak adlandırılacağını ve 250 bin dolar fiyat etiketine sahip olacaklarını da ekleyelim. Tesla Roadster'ın performansını diğer Tesla modelleri ile kıyaslamak gerekirse şu an Tesla'nın en hızlı modeli olan Tesla Model S P100D, 0'dan 100 km hıza 2.5 saniyede çıkabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.