Tesla elektrikli tırını 16 Kasım'da görücüye çıkarıyor

Tesla elektrikli tırını 16 Kasım'da görücüye çıkarıyor

Eylül ayında görücüye çıkacak olan Tesla'nın elektrikli tırı bu yıl önce 26 Ekim'e sonra 16 Kasım'a ertelenmişti. Bu tanıtımdan umudunu kesmek üzere olan Tesla hayranlarına güzel bir haberimiz var.  Tesla, elektrikli tırını tanıtmak üzere 16 Kasım'da düzenleyeceği etkinliğe basın mensuplarını davet etti. Yani her şey yolunda giderse daha fazla erteleme ya da bekleme durumu söz konusu değil.

Basın mensuplarına gönderilen davetiyede Tesla tırının büyük bir görseli kullanıldı. Her ne kadar tırın görüntüleri tanıtımdan önce basına sızmış olsa da tahmin edebileceğiniz gibi davetiye görselinde tır hala bir silüet şeklinde konumlandırılıyor.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk şimdiye kadar etkinliğin defalarca ertelenmesinin nedenini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Gecikme, Model 3 siparişlerinde yaşanan tıkanıklık ve Porto Riko’da yaşanan kasırga sonrası ortaya çıkan elektrik problemine yapılan yardım ile ilişkilendirmişti. Tüm bu karışıklıklar arasında ise Mercedes 220 mil menzile sahip olan kendi elektrikli tırını tanıttı. Araç bu menzili tek bir şarj ile gerçekleştirebiliyor. Aynı şekilde 200 ve 300 mil gidebilen Tesla’nın elektrikli tırı da tek bir şarj ile bu mesafeyi gidebiliyor.

Tasarım esnasında lojistik tedarikçileriyle birlikte çalıştıklarını ifade eden Elon Musk, tırın ticari operatörlere uygun olarak tasarlandığını ifade etti. Menzili, muhtemelen kısa veya orta mesafeli yolculuklar için uygun olan tır, şehir içi veya şehir arası güzergahları, yakıt kullanan araçlara kıyasla daha uygun maliyetlerle daha büyük bir yük taşıması gerçekleştirebilir.

Tesla'nın büyük teçhizatta sunabileceği diğer bir potansiyel özellik ise otonom sürüş yeteneği olabilir. Tesla'nın ABD'deki çeşitli DMV'lerle araçları yollarda test etmek üzerine toplantılar düzenlediği biliniyor. Konu hakkında daha detaylı bilgiye şimdilik sahip değiliz. Ancak bu bilgiye erişmek için çok da beklememize gerek yok. Ne de olsa Tesla'nın yeni tırı gelecek hafta tüm özellikleriyle birlikte Hawthorne'da tanıtılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.