Tesla'nın elektrikli tırı Tesla Semi'nin başlangıç fiyatı 150.000 dolar olarak açıklandı

Tesla'nın elektrikli tırı Tesla Semi'nin başlangıç fiyatı 150.000 dolar olarak açıklandı

Yaşanan gecikmeler dolayısıyla uzun zamandır merakla beklenen elektrikli tır Tesla Semi geçtiğimiz hafta tanıtılmıştı. Tanıtım organizasyonunda her şey oldukça detaylı paylaşılmış ve çoğunlukla operasyonel maliyetlere dikkat çekilmişti. Geçtiğimiz gün Tesla Semi'nin merakla beklenen fiyatı açıklandı ve bu fiyat beklentilerin oldukça altında.

Tesla Semi'nin fiyatı tek batarya gile 300 mil gidebilen model için 150.000 dolar, 500 mil gidebilen model için 180.000 dolar olarak açıklandı. Bir de "Founders Series" adı verilen ve ilk üretilecek sınırlı aracı kapsayacak model için de 200.000 dolar gibi bir fiyat belirlenmiş. Karşılaştırma yapabilmeniz açısından Amerika'da çoğu dizel tırın fiyatı 120.000 dolardan başlıyor.

İlk rezervasyonlarda Tesla 5.000 dolar gibi bir depozit alırken bu fiyatı 20.000 dolara çıkardı. Founders Series isteyenler ise 200.000 oların tamamını peşin olarak ödemek zorunda. Görünüşe göre mali sıkıntılar oldukça önemli boyutlara ulaşmış ve Elon Musk farklı çözümler üretmeye çalışıyor. Tabii olumlu yönden bakacak olursanız, depozitoların artmasından çok büyük bir talep olduğunu da çıkarabilirsiniz.

Uzmanlar, etkinlik sırasında Elon Musk'ın paylaştığı 1 mil başına yaklaşık olarak 1.26 dolarlık masrafı duyunca elektrikli tırın fiyatının 250.000 dolar civarında olacağına dair tahminlerde bulunmuşlardı. Tesla'nın batarya konusundaki başarısı, fiyat konusunda inanılmaz bir avantaj sağlıyor gibi.

2019 yılında piyasaya sürülmesi planlanan Tesla Semi'nin başlangıç fiyatları şimdilik böyle. Elon Musk etkinlik sırasında farklı paketlerin de olacağını belirtiyordu. Bu paketlere dair şu anda bir bilgi bulunmuyor ve bu paketlerle beraber daha farklı fiyatlar da görebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.