Netflix, yazılım hatası bulanlara ödül veren programını herkese açtı

Netflix, yazılım hatası bulanlara ödül veren programını herkese açtı

Facebook ve Google gibi birçok teknoloji girişiminin herkese açtığı ödül programlarına Netflix de dahil oldu. Medium'da yazdığı bir blog gönderisiyle Bugcrowd yazılım hatası ödül platformunda herkese açık bir program başlattığını duyuran Netflix, 2013'ten beri bu konuda farklı girişimlerde bulunuyor.

Bu konudaki ilk girişimini responsible vulnerability disclosure program ismiyle başlatan şirket, hata bulma konseptini yıllar içinde geliştirdi. Netflix'in ilk programını 2016'da Bugcrowd 'da açtığı özel bir program takip etti. Netflix 100 araştırmacının bulunduğu bu küçük grubun herkese açılan yeni program ile birlikte 700 kişiye yükseldiğini de duyurdu.

Başlangıçtan beri 145 sorunun çözüldüğünü söyleyen Netflix'in, Bugrcow'da yer verdiği sorunların ücretlendirmeleri ise 100 dolar ile 15 bin dolar arasında değişiyor. Şirket, bu yeni programın duyurusuyla ilgili blog gönserisinde şu cümleleri kullandı:

Araştırmacıların katılmak istedikleri kaliteli bir program oluşturmak için triyaj kalitesi, yanıt süresi ve araştırmacı etkileşimleri gibi şeylere ince ayar yapmaya çalıştık.

Kötü niyetli hackerlardan önce açıkları keşfetmek için kurulan bu tarz programlar, maddi teşvikte bulunarak yazılımcıların ilgisini çekiyor. Genellikle bir liderlik tablosu prensibi ile çalışan bu platformlar, yazılımcıların bu hata bulma süreciyle övünmesini ve tanınmasını da sağlıyor. General Motors ve Mastercard da bu platformları kullanan markalar arasında yer alıyor. Mastercard da Netflix gibi Bugcrowd'ı tercih ederken, General Motors tercihini HackerOne platformundan yana kullanıyor.

Bugcrowd ve HackerOne gibi platformlar, şirketlerin araştırmacıları işe almasını, yazılımın zayıf noktaları konusunda onlar bilgilendirmesini ve bu konuda ne kadar ödeme yapacaklarını bildirmesini sağlıyor. Örneğin Google, geçtiğimiz yıl 500 dolardan 100 bin dolara uzanan bir fiyat aralığında toplam 3 milyon dolar ödeme yaptığını duyurmuştu. Teknoloji şirketleri için oldukça yaygın olan bu yöntemin, yazılımcıları desteklerken Netflix'i geliştireceği kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.