Zara, mağazalarında artırılmış gerçeklik deneyimi sunacak

Zara, mağazalarında artırılmış gerçeklik deneyimi sunacak

Öngörüler artırılmış gerçeklik teknolojisinde yolun henüz çok başında olduğumuzu gösteriyor. 2019'da 3,5 milyar doları bulması beklenen küresel artırılmış gerçeklik pazarının 2023'de 36,4 milyar doları bulması bekleniyor. Teknoloji, şimdilik oyun sektöründe baskın olarak deneyimlense de öngörüler, yakın gelecekte pastanın en büyük payını perakende sektörünün alacağını gösteriyor.

Çapraz pazarlama kanalları, dijital teknolojik yenilikler, yapay zeka tabanlı tüketici davranışları derken, pazarlama dünyası profesyoneller için giderek daha eğlenceli bir hal almaya başladı. Özellikle kurum değerleri, yaratıcılık ve  teknoloji ile  buluşan uygulamaların, şirketlerin dönüşüm oranlarını ve marka değerlerini  artırdığına tanık oluyoruz.

Teknolojik yenilikleri müşteri deneyimlerine entegre etmede alışık olduğumuz perakende giyim sektöründe ise her geçen gün AR tabanlı yeni bir uygulama ekleniyor. İspanyol giyim markası  Zara, önümüzdeki Nisan ayından itibaren 120 küresel Flagship mağazasında tüketicilerine mağaza içi artırılmış gerçeklik deneyimi yaşatacağını duyurdu. Giyim markası, kendi alışveriş uygulamasında artırılmış gerçeklik teknolojisini 18 Nisan'dan itibaren tüketicilerine sunacak.

İnteraktif bir iletişim sağlıyor

Marka, bu sayede uygulama için Flagship mağazalardaki  pencerelere ve yerlere sensörler ekleyerek, müşterisine çapraz kanallardan bir alış-veriş deneyimi yaşatacak. AR uygulamasında, Zara giysilerini taşıyan modeller, " tüketici ile konuşmak" gibi interaktif etkileşimlerde bulunacak.

Mobil uygulamadaki bu işlevsellik sadece Flagship mağazalarda sınırlı kalmayacak. Uygulama kullanıcıları,  dijital ortamda satın aldıkları bir Zara paketinin üzerine cep telefonlarını getirmelerinde bile modelleri görebilecekler.

Zara, AR teknolojisine yatırım yapan ilk moda markası değil. Burberry, geçen yıl Eylül ayında uygulamasına AR işlevselliğini eklemişti. Rimmel ve Gap gibi markalar da müşterileri sanal ortamda ürün denemeye teşvik etmek için  bazı AR girişimleri başlatmışlardı.

Araştırmalar, 2019'da küresel mobil kullanımında 900 milyon akıllı telefonda en az bir tane AR uygulaması olacağını gösteriyor. Rakamlar da öngörüler de yakın gelecekte bu teknolojiye yönelik bir patlama yaşanacağını bildiriyor. Bu kadar çekici ve akılda yer bırakan bir teknolojinin moda gibi bir endüstride arka sıralarda kalması da elbette beklenemez.

Bu arada hatırlarsanız moda dünyasındaki teknolojik yeniliklere bir yeniliği de Dolce & Gabbana eklemişti. Dolce & Gabbana'nın, ultra lüks segmentteki çantalarını geçtiğimiz günlerde dronelar aracılığıyla tanıttığına tanık olmuştuk.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.