Moda dünyasında teknoloji rüzgarları: Dolce & Gabbana podyumda manken yerine drone'ları kullandı

Moda dünyasında teknoloji rüzgarları: Dolce & Gabbana podyumda manken yerine drone'ları kullandı

21 Şubat'ta başlayan Milano Moda Haftası ilginç bir defileye ev sahipliği yaptı.  Geçtiğimiz pazar günü moda haftasında yeni tasarımlarını tanıtan İtalyan moda devi Dolce & Gabbana, el çantaları tanıtımında podyumda model yerine drone kullandı.

Konu biraz magazin haberi gibi görünse de, Dolce & Gabbana'nın bu eylemini biraz daha yakın markaja aldığımızda amacı su yüzüne çıkıyor. Millenyumların ilgisini çekmek isteyen moda devi, bunu da teknolojiyi kucaklayarak yapmaya çalışıyor. "Devotion" isimli şov başlamadan önce herhangi bir kazaya ve aksalığa karşı izleyicilerin telefonlarındaki Wi-Fi'larının kapatılması isteniyor ve şov gecikmeli de olsa başlıyor.

Göstesi biraz riskli gibi görünse de pazarlama açısından lüks moda markalarının teknolojiyi kucaklamaları yüz güldürücü bir haber. Öte yandan konu bir "kostüm" yerine "el çantası" olduğunda, ürünü 360 derece gözlemleyebilmek adına da drone´lar iyi bir fikir olabilir.

Gösteri, drone'larn gelecekte "modellerin papucunu dama atar mı?" sorusunu da beraberinde getirse de, detaylar bu tezi pek de desteklemiyor. Sadece birçok alanda olduğu gibi moda endüstrisi de bir değişim içinde ve bu değişim ile markalar, dijital ve teknoloji odaklı daha deneysel konseptleri benimsiyorlar.

Son birkaç yılda, moda markaları tüketicilerle bağlantı kurmak ve etkinliklere yeni kavramlar getirmek için farklı konseplerde  çalıştıklarını görüyoruz.

Bugün son bulacak Moda Haftası'nda ilgi toplayan Dolce & Gabbana'nın şovunu meraklıları aşağıdaki videodan izleyebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.