Google, Haritalar'da "kadın liderliğindeki" işletmeleri ön plana çıkarıyor

Google, Haritalar'da

8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına dün özellikle kadınlar olmak üzere herkes için yazdığımız bir mektubu sizlerle paylaşmıştık. İçinde bol istatistiksel bilgilerin yer aldığı yazı eğitim, politika, ekonomi alanlarında kadın erkek arasındaki uçurumu gözler önüne seriyor.

Cinsiyet eşitliği konusunda adımlar atan Google, Google Haritalar'a yeni bir özellik ekledi. Özellik belki biraz kadına yönelik pozitif ayrımcılık olarak da nitelendirilebilse de şirket, güzel bir işe imza attı. Google, işletme sahiplerinin kendilerini “Kadınlara Yönelik” olarak listelemelerine izin vermek için My Business kontrol panelini güncellediğini duyurdu.

Öncesinde ücretsiz Wi-Fi, dışarıda oturma gibi aramaların ön plana çıkabileceği özellikte , artık Google Haritalar'da arama yapıldığında "kadın liderliğindeki" işletmeler görüntülenebilecek.

Womenwill hareketinin devamı

Çalışma, aslında Google'ın Womenwill adlı çalışmasının bir parçası. Projede aralarında şimdilik Brezilya, Hindistan, Meksika gibi gelişmekte olan ülkelerin yanı sıra Japonya gibi çoğu kadının anne olduktan sonra iş dünyasına dönmediği  gelişmiş ülkeler de yer alıyor.

Womewill, kadınların dijital dünyaya bağlanmaları ve bu dünyadaki araçları en iyi şekilde kullanarak kendilerine yeni ekonomik fırsatlar yaratmaları için başlatıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.