Volkswagen, ilk elektrikli aracı I.D.'nin üretimine 2019'un sonunda başlayacak

Volkswagen, ilk elektrikli aracı I.D.'nin üretimine 2019'un sonunda başlayacak

Volkswagen, ilk kez 2016 Paris Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkardığı elektrikli aracı I.D.'nin üretimine 2019 Kasım ayında başlayacağını duyurdu.

Alman otomobil üreticisi, meraklılarına müjdeyi verirken, araç marka için oldukça önemli bir yere sahip. Zira I.D., VW'nin ilk tamamen elektrik ile çalışan otomobil olması yönü ile dikkat çekiyor.

5 kapılı I.D., Golf boyutlarına sahip olmasına karşın, iç hacminin Volkswagen Passat gibi orta boy bir sedana sahip olduğu belirtiliyor.

125 kilovattlık (168 beygir gücü) motoru, yük körfezi altında arka tarafa monte ediliyor. Bu da otomobil tasarımcılarına, daha kısa ve düşük burunla birlikte daha fazla iç hacme ile tasarımlarına çok daha fazla esneklik kazandırabiliyor. Volkswagen, I.D., Nissan Leaf ve Tesla Model 3 ile aynı fiyat segmentinde olacağı tahmin ediliyor. Nissan Leaf ve Tesla Model 3, düşük fiyat politikası ile satışa sunulmaları ile elektrikli araç piyasasında ön plandalar.

Volkswagen, I.D. için nihai bir pil kapasitesi belirtmedi. 168 HP güç üreten elektrikli bir motora sahip aracın, tek şarjda600 km sürüş sağlaması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.