Sipariş ve otomasyon sistemi Restroid, 2,3 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Sipariş ve otomasyon sistemi Restroid, 2,3 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Geçtiğimiz Ekim ayında BTM Sahne II Yatırımcı-Girişimci Buluşmasın’da yatırımcı karşısına çıkan Restroid, girişimci iş adamı Erdem Dereli'den yatırım aldı. Restoran ve kafelerde kullanılan sipariş ve otomasyon sistemlerini yenilikçi özelliklerle farklı bir çözüm sunan Restroid Sipariş ve Otomasyon Sistemleri, yatırımı 2,3 milyon TL değerleme üzerinden aldı.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) iştiraki olan ve faaliyetleri İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından da desteklenen BTM bünyesinde geliştirilen Restroid, kapalı sistem restoran otomasyonu olarak hizmet veriyor. Halihazırda kullanılan sistemlerle karşılaştırıldığında sistem donmaları, hesap hataları, yavaşlama ve ısınma sorunlarını ortadan kaldıran Restroid, yeni nesil yazarkasalar ile tam entegre şekilde çalışabiliyor.

Linux altyapısı kullanıyor

Sağlam iletişim altyapısı sayesinde bağlantı kopması sorunları yaşanmasının da önüne geçen Restroid Sipariş ve Otomasyon Sistemleri, Linux altyapısına sahip olması sebebiyle güvenli bir deneyim sunuyor. Rakiplerine kıyasla daha hızlı ve güvenilir bir sistem olma özelliği taşıyan Restroid, müşterilerine 7/24 destek sağlıyor.

Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Restroid kurucusu Yasin Asal, hem ülkemizde pazarlanan yabancı menşeili restoran otomasyonlarının ülke dışına çıkardığı yerli sermayenin önüne geçmeyi hem de ihracat yaparak uluslararası pazarlarda önemli bir yer edinmeyi ve milli sermayeye destek olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Girişimin yatırımcısı konumunda olan Erdem Dereli ise yaptığı açıklamalarda geleceğin ekonomisinde söz sahibi olabilmek için geleceğin teknolojilerine yatırım yapmanın doğru bir karar olacağını düşündüklerini belirtti. Restroid'in Avrupa ve Ortadoğu pazarlarından gelen talepler çerçevesinde yurt dışı açılımını gerçekleştirirken, 2018 yılı içerisinde AR-GE çalışmalarına da devam ederek birçok yenilikçi ürün geliştirmeye devam etmeyi planladığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.