FujiFilm, daha yalın bir organizasyon yapısına geçmek için Xerox'u satın aldı

FujiFilm, daha yalın bir organizasyon yapısına geçmek için Xerox'u satın aldı

Günümüzde işletmeler kağıt merkezli ofislerden hızla uzaklaşıyor. Bu durum, kağıt merkezli ofislere çözümler sunan şirketlerin kar marjlarını olumsuz etkiliyor. Bu değişimden olumsuz etkilenen FujiFilm daha hızlı kararlar alabilmek ve ofislerin sürdürülebilir beklentilerini karşılamak için Asya Pasifik bölgesinde birlikte ilerlediği Xerox'u 6,1 milyar dolar karşılığında satın aldı.

FujiFilm, satın almanın ardından 18 milyar dolar büyüklüğünde yeni bir şirketin oluşturulduğunu duyurdu. Entegrasyonun, FujiFilm'in orta vadeli mali yapılanmasını önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor.

Yeni şirketin, 2022 yılına kadar toplam 1,7 milyar dolarlık bir tasarruf yapması bekleniyor. Bu, maliyet iyileştirme girişimlerinin mevcut Fuji Xerox'ın, kazanç ve verimliliği artırmak ve kendisini yalın bir şirket haline getirmek için temel bir yapısal reform uygulayacağı anlamına gelebilir.

Bu arada şirket herhangi bir karışıklık olmaması için adını şimdilik "Yeni Fuji Xerox" olarak adlandırıyor. Yeni Fuji Xerox, Fujifilm'in geniş bir yelpazedeki teknolojileri ve bölgedeki deneyim ve tecrübesini kullanacak. Birçok pazarda lider konumunda olan ofis dokümanı işinde şirket olarak dönüşümünü hızlandıracak.

Entegrasyon organizasyon içinde Ar-Ge, imalat, tedarik, lojistik gibi tüm değer zincirinin optimize edilmesi ve maliyet rekabetini iyileştirmesi açısından önemli. Daha yalın süreçlerle de yeni ürünlerin mevcut zamandan daha erken sürede piyasaya sürülmesi sağlanabilir.

10 bin kişi işsiz kalacak

Ancak maliyetlerin düşürülmesi demek birçok şirkette işten çıkarılmaların yapılması anlamına gelebiliyor. Bu bağlamda bazı Fuji Xerox fabrikalarının kapatılması planlanıyor. Alınan karar, 2020 yılına kadar çoğunluğu Asya Pasifik olmak üzere 10 bin kişinin işsiz kalmasına neden olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.