2 haftadan kısa sürede bitcoin tekrar 10 bin doların altına indi

2 haftadan kısa sürede bitcoin tekrar 10 bin doların altına indi

Bitcoinin geçtiğimiz Aralık ayında 20 bin dolara doğru yaptığı çıkışla 10 bin dolar sınırını Kasım ayında aşmıştı. Tekrar bu rakama iki hafta önce gelen ve yatırımcılarına zarar ettiren bitcoin 15 gün geçmeden tekrar on bin doların altına geriledi.

Geçtiğimiz Aralık ayında ABD’li en büyük kripto borsalarından Bitfinex ve onun çıkarttığı kripto para Tether(USDT), ABD Emtia Vadeli işlem Komisyonu tarafından mahkemeye çağrıldı. Bitfinex dolaşımdaki USDT kadar ABD dolarını kasasında tutacağını taahhüt ediyordu. Bu çağrılmanın arkasında muhtemelen ABD doları ile desteklediklerini iddia ettikleri Tether’ı denetleme görevini üstlenen şirket ile Bitfinex’in yolları ayrılması haberleri var.

Bu haberlerin ortaya çıkması ile bitcoinin dolar karşısında değeri son 24 saat içinde yüzde 11 düşerek, iki haftadan kısa sürede tekrar 10 bin doların altına geriledi. CoinMarketCap sitesinde market değeri bir dönem yüzde 50’lere çıkan bitcoin, şu sıralar kripto paraların toplam pazar değerinin yüzde 33’ünü oluşturuyor.

Geçtiğimiz 2017 yılı bitcoin için sadece yukarı yönlü hareketin olduğu ve yatırım yapan herkesi mutlu eden bir yıldı. Ama 2018 yılı başladığından beri Güney Kore ve Çin’den gelen düzenleme ve yasaklama haberleri ile beraber ABD’de yaşanan vergilendirme ve düzenleme haberleri kripto borsaları alışkın olduğu set inişler ve çıkışlarla bezenmiş hareketli günlerine geri döndürdü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.