Bitcoin rekorlar kırmaya devam ederek 10.000 doları geçti

Bitcoin rekorlar kırmaya devam ederek 10.000 doları geçti

Görünüşe göre Satoshi Nakamoto'nun kehaneti gerçekleşti. Bitcoin 10.000 dolar.

“It might make sense just to get some Bitcoin in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self-fulfilling prophecy.” — Satoshi Nakamoto in 2009

"Popüler olma ihtimaline karşı bitcoin almak mantıklı olabilir. Eğer herkes bu şekilde düşünürse bu kendini gerçekleştiren bir kehanet olacak." — Satoshi Nakamoto -2009

Kripto para piyasasını takip eden herkesin duyduğu uzun zamandır aşina olduğu "yıl sonuna doğru bitcoin 10.000 dolar olacak" söylentisi sonunda gerçekleşti ve dün itibariyle Coinmarektcap verilerine göre bitcoin 10.000 doları aştı. Daha 2 gün önce 9.000 doları ilk defa geçen bitcoin aynı zamanda piyasa değerini de 2 gün içerisinde 166 milyar dolara çıkarmayı başardı.

Coinmarketcap verileri bir çok farklı borsanın ortalamasını aldığı için sizin takip ettiğiniz borsalarda bu değeri aşmamış olması muhtemel. Onların da siz bu yazıyı okurken 10.000 dolar barajını aşmış olacağını düşünüyorum. Türkiye borsaları çok daha önce 10.000 dolar değerinden fazla bir değere ulaştığı için yerel borsalarımızda olağandışı bir değişim olmadı.

Bir çok yatırımcı ve banka yöneticisinin balon olduğunu düşündüğü bitcoin hakkında olumlu düşünenlerden biri olan yatırım şirketi Goldman Sachs Başkan Yardımcısı Sheba Jafari, bitcoinin yıl sonuna kadar 8.000 dolar seviyesinde olacağını varsayıyordu ve görünüşe göre tahminlerinin ötesinde bir yükseliş yaşandı. Tabii önümüzdeki ay nasıl bir değişim olacak bilemiyoruz.

Risk sermayedarı ve bildiğimiz kadarıyla bitcoin yatırımcısı Tim Draper, 2014 yılında yaptığı bir röportajda bitcoinin 2017 yılı sonunda 10.000 dolar değerine ulaşacağını öngörmüştü ve görünüşe göre Tim Draper en doğru tahmini yapmış.

Peki şimdi ne olacak?

Herkesin kafasındaki soru bu, henüz CME'nin vadeli bitcoin işlemleri başlamamışken 10.000 dolar değerine ulaşan bitcoini önümüzdeki günlerde ne bekliyor? Çılgın yükseliş devam edecek mi? CME'nin henüz yasal prosedürleri geçemediğini biliyoruz ve bu da vadeli işlemlerin başlayamama olasılığı anlamına geliyor. Böylesi bir durumda bitcoin yatırımcıları nasıl bir reaksiyon gösterecek.

Bir diğer soru işareti ise SegWit2x destekçilerinin madenci gücünü belirli aralıklarla bitcoin cash madenciliğine kaydırmaları ve biriken işlemler. Bu hareketler kripto para piyasasına zarar vermekle birlikte küçük yatırımcıları oldukça kötü etkileyen bir şey.

Bitcoin başta olmak üzere kripto para dünyasını oldukça hareketli günler bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.