Uzman platformu Expertera, Etiya'dan 17,1 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Uzman platformu Expertera, Etiya'dan 17,1 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

2016 yılı sonunda sizlere tanıttığımız Türkiye’nin üst düzey uzman platformu Expertera, bir yılı aşkın süredir sessizliğini koruyordu. Bugün aldığımız bilgiye göre Türkiye’nin en büyük kurumsal yazılım şirketlerinden Etiya, Expertera’ya önemli bir yatırım yaptı. Expretera, bu yatırımla uzmanlık ihracatına da başlayacağını açıkladı.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Expertera, farklı konularda uzman isimlerle çalışma ihtiyacı olan birey veya şirketlerin önemli bir ihtiyacını karşılıyor. Bilgisine ve tecrübesine güvenen isimler Expertera’da esnek şekilde hizmet verirken, şirketler de uzun vadeli işe alımlar yapmak yerine proje bazında uzman isimlerle çalışabiliyor. İstanbul merkezli girişim tüm dünyadan uzmanlara kapılarını açıyor ve bu modeli ‘Hibrit İşgücü’ olarak adlandırıyor.

Bu noktada Etiya’nın Expertera’ya yatırım yapmasının mantıklı olduğunu aşikar. Çünkü Etiya da Türkiye’nin en büyük kurumsal yazılım şirketlerinden biri ve Silikon Vadisi, Amsterdam, Singapur, Dubai, Ukrayna gibi dünyanın bir çok ülkesinde bulunuyor. Taraflar yapılan yatırımın tutarını paylaşmış değil ancak Expertera’nın 17,1 milyon liradan (güncel kurla yaklaşık 4,5 milyon dolar) değerlendiğini söyleyebiliriz.

Expertera, bu yatırımla birlikte teknolojik altyapısını geliştirerek insan kaynakları sektörünün dönüşümüne öncülük etmek istiyor. Hali hazırda Expertera’nın arkasında makine öğrenmesine dayalı bir eşleştirme sistemi var. Girişim bu altyapıyı geliştirerek hale verimli hale getirmeyi hedefliyor. Diğer yandan Expertera,  Etiya’nın San Francisco, Amsterdam, Dubai, Singapur ve Lviv ofislerini kullanarak yurtdışına açılma planlarını daha somut şekilde hızlandırma şansı yakalayacak.

İş gücü 3.0

Alp Sezginsoy - Expertera

GarantiPartners hızlandırma programı kapsamında ilerleyen Expertera’nın Kurucusu Alp Sezginsoy, inovatif, verimli ve güncel kalabilmek için şirketlerin esnek zamanlı uzmanlara daha fazla ihtiyaç duyacağını söylüyor. Firmalara hiyerarşik düzen yerine yakasız çalışmayı, verimlilik ve sonuç odaklı uzman kadrolarla çalışma imkanı sağladıklarını belirtiyor. Sezginsoy’un verdiği rakamlara göre Expertera kurulduğu 2013 yılından bu yana her yıl yüzde 100’ün üzerinde büyüme kaydetmiş. Bugün 100’den fazla pazarda 15 binin üzerinde tecrübeli uzman ile çalıştıklarını söyleyen Expertera, 7 sene içinde 1 trilyon dolara ulaşacak* bir pazardan pay kapmak istiyor.

Aldığımız bilgilere göre Expertera bünyesinde 600’ü aşkın yazılımcı yer alıyor ve Expertera bu yatırımı bir ‘smart money’ olarak görüyor. Bu da Etiya ile Expertera’nın bundan sonraki süreçte ortak adımlar atacağı anlamına geliyor ki Etiya Kurucu Ortağı Aslan Doğan da bunun altını çizerek şu yorumu paylaşıyor;

Expertera ile işbirliğimiz sadece yatırımdan ibaret değil. Platform iş modelleri dünyada giderek önem kazanıyor. Bu iş modeline ve yönetim ekibine inanıyoruz. Expertera ekibi platform iş modeli yönetimi konusunda uzman, biz de teknik yetkinliğimizle bu girişime ivme kazandıracağız. Bu işbirliği ile ekosistemimize globalde birlikte büyüyeceğimiz bir iş ortağı daha ekledik. İşbirliği sayesinde ilerleyen dönemde on-demand uzmanlık hizmeti ihracatı da yaparak daha da büyük bir aile olacağız.

Sanayi 4.0 devrimiyle gelen İş 3.0 dönüşümüne liderlik eden ettiğini söyleyen (on-demand) uzmanlık platformu Expertera’nın önümüzdeki dönemde neler yapacağını merakla izlemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin büyük kurumsal teknoloji şirketlerinin yatırımlarla ekosistemi desteklemesini de memnuniyetle karşıladığımızı belirtmeden geçmeyelim.

Expertera'yı incelemek için Expertera.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

* Forbes’a göre 7 sene içinde platformlardan verilen esnek bilgi ve uzmanlığı pazarı 1 trilyon dolara ulaşacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.