BMW, park yeri uygulaması Parkmobile'ı satın aldı

BMW, park yeri uygulaması Parkmobile'ı satın aldı

Kuzey Amerika'da park yeri arayanlara rehberlik eden Parkmobile uygulaması BMW tarafından satın alındı. Daha önce hali hazırda uygulamanın küçük bir hissesine sahip olan BMW Grubu, Parkmobile Grup Avrupa'ya da sahipti. Ancak şirket dün Atlanta'da yer alan Parkmobile LLC'deki hisselerini arttırdı. Parkmobile park yeri konusunda size rehberlik etmenin yanı sıra sokak ve otopark alanlarda park ücretini ödeyebilme imkanı sunuyor  ve park yeri rezervasyonu yapmanızı sağlıyor.

BMW bu satın alma ile ABD'deki park yeri sektöründe ciddi bir oyuncu haline geliyor. Zira Parkmobile New York, Philadelphia ve Phoenix dahil olmak üzere 300'ün üzerinde şehirde hizmet veriyor. BMW Grubunun Mobil Hizmetler portfolyosunda yerini alan Parkmobile, aslında otomobil üreticilerinin mobil hizmetlere olan ilgisini de ortaya koyuyor.

BMW bu satın almayla birlikte trafik sonunu da çözmeyi hedefliyor. Şirket, yaptığı açıklamada şehirlerde yaşanan trafiğin yüzde 30'unun insanların park yeri aramasından kaynaklandığını belirtti. Sürücünün şehri tanımadığı durumlarda yaşanan arabayı dur-kalk ve tereddüt halleri ise ciddi bir trafiğe sebep oluyor.

Geçtiğimiz yıl Parkmobile'da Kuzey Amerika'da park yeri arayan insanlar tarafından 50 milyon işlem yapılırken, uygulama 8 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcıya erişti. Aynı zamanda bu hizmeti araç içine yerleştirmek için BMW ile birlikte çalışan Parkmobile'ın, bu satın almayla birlikte bir mobil uygulamanın yanı sıra araç özelliği olarak karşımıza çıkması da an meselesi olabilir.

Şimdiye kadar 3D Snapchat filtrelerinden, tamamen elektrikli araçlara, araç içi arayüzde hologram kullanımından, Microsoft işbirliğine kadar teknoloji ve pazarlama alanında vizyoner davranan BMW, geleceğin otomobili olmak için eline geçen tüm fırsatları değerlendiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.